Venezuela’nın başkenti Karakas’ın güneyinde gece boyunca art arda patlama sesleri duyuldu. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde alevlerin farklı farklı alanlardan yükseldiği görüldü.
Patlama anlarında birçok yerin alevlerin içerisinde kaldığı görüldü. Büyük bir askerî üssün yakınında elektrik kesintisi yaşandığı bildirildi.
Kent semalarında uçak ve Chinook tipi askerî helikopterlerin görüldüğü, bazı bölgelerde dumanların yükseldiği aktarıldı. Şehrin bombalandığı öğrenildi.
Karakas'ta sabaha karşı 2 sularında en az 7 büyük patlama ile saldırının başladığını öğrenildi. ABD helikopterlerinin başkentin üstünde uçtuğu iddia edildi. ABD resmi bir açıklama yapmasa da Amerikan medyası saldırının ABD Başkanı Donal Trump tarafından verilen emir ile yapıldığını duyurdu.
Venezuela yönetimi, "Bu (ABD) saldırının amacı, Venezuela'nın stratejik kaynaklarını, özellikle petrol ve madenlerini ele geçirmektir" açıklaması yaptı.
Gelişmeler, ABD’nin Karayipler’de askerî varlığını artırmasının ardından geldi. Washington’un F-35 savaş uçakları, savaş gemileri ve bir nükleer denizaltı konuşlandırdığı biliniyor. ABD Başkanı Donald Trump daha önce Venezuela’ya yönelik askerî müdahale ihtimalini gündeme getirmişti.
halktv.com.tr
Eylem Tok ve oğlunu ABD’de görüntüleyen kişi konuştu: "Şok oldum"
Bakan Nebati'ye vatandaştan çok konuşulacak cevap geldi! "Dalga geçer gibi..."
Mahkeme İmamoğlu’nu haklı buldu, meclis kararı iptal edildi
Gerçek bilim adamı Ahmet Mete Işıkara 14 yıl önce depremi haber vermiş!
Ramazan kolisinin faturası %751 arttı
Fatih Terim’e özel duruşma günü ayarlandığı ortaya çıktı!
Erdoğan 23 Nisan geleneğini bozmadı bu yıl da katılmadı! 11 yıl oldu
Ahırda kaçak elektrikle kripto para tesisi kurdular! Elektriğin aylık faturası bin çeyrek altın
Restoran ve kafelerin kapanış saatleri değişiyor!
Belediyenin milyonluk ihalesi AKP’li başkanın yeğenlerine gitti!
AKP’li belediye milyonları meydana gömdü!
Kan donduran iddia: Elbistan'da enkazın altındaki yaralıyı valinin tanıdığına gitmek için bıraktılar!
Cemal Enginyurt'tan İzmir'deki polis müdahalesine tepki: "Ekrem ağrılarına, Özgür ağrıları da eklendi. Saray korkuyor. Saray korkarken yanına yeni aparatlar alması gerekiyor"
İBB Davası'nda yedinci celse! İmamoğlu'ndan heyete bayram için tahliye çağrısı