Venezuela’nın başkenti Karakas’ın güneyinde gece boyunca art arda patlama sesleri duyuldu. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde alevlerin farklı farklı alanlardan yükseldiği görüldü.
Patlama anlarında birçok yerin alevlerin içerisinde kaldığı görüldü. Büyük bir askerî üssün yakınında elektrik kesintisi yaşandığı bildirildi.
Kent semalarında uçak ve Chinook tipi askerî helikopterlerin görüldüğü, bazı bölgelerde dumanların yükseldiği aktarıldı. Şehrin bombalandığı öğrenildi.
Karakas'ta sabaha karşı 2 sularında en az 7 büyük patlama ile saldırının başladığını öğrenildi. ABD helikopterlerinin başkentin üstünde uçtuğu iddia edildi. ABD resmi bir açıklama yapmasa da Amerikan medyası saldırının ABD Başkanı Donal Trump tarafından verilen emir ile yapıldığını duyurdu.
Venezuela yönetimi, "Bu (ABD) saldırının amacı, Venezuela'nın stratejik kaynaklarını, özellikle petrol ve madenlerini ele geçirmektir" açıklaması yaptı.
Gelişmeler, ABD’nin Karayipler’de askerî varlığını artırmasının ardından geldi. Washington’un F-35 savaş uçakları, savaş gemileri ve bir nükleer denizaltı konuşlandırdığı biliniyor. ABD Başkanı Donald Trump daha önce Venezuela’ya yönelik askerî müdahale ihtimalini gündeme getirmişti.
halktv.com.tr
Çavuşoğlu'nun Emekli Yunan Komutanına "Cesaretin varsa yaparsın"
Fatih Terim Fonu’nda Muslera’nın bankadaki görüntüleri ilk kez ortaya çıktı
Türkiye ekonomisi 100 yılda nereden nereye geldi?
İmamoğlu'nun pazar ziyareti mitinge dönüştü!
Emekliler bir kez daha hükümete seslendi: "Hediye ettiğiniz yıl, utanç yılı, kâbus yılı sefalet yılı oldu"
Veteriner Hekimler Derneği Başkanı Ertürk’ün Meclis’e girişi yasaklandı
İstismarcı şeyh Fatih Nurullah'tan inkâr: Savcıya itiraf ettiğini mahkemede inkâr etti!
Ölümüne AKP'yi savunuyordu, ama bir vatandaş tek cümlede maskesini düşürünce kaçmak zorunda kaldı !
Mehmet Şimşek'e Fatih Terim sorusu
Maranki viraj aldı! "Belgrad'a öfkemizi gömdük"
Ensar Vakfı'na aktarılan 8 milyon dolara aracılık yapan Kızılay'a büyük şok!
Binali Yıldırım'ın oğlu Erkan Yıldırım'ın Venezuela'daki fotoğrafları ortaya çıktı!
"AKP içinde iki ekip kavgası yaşanıyor, kongrede kırılma yaşanabilir"
Tasarruf yerine yarış var: Gözler ışıl ışıl, garaj gıcır gıcır!