Maaşları ay sonuna yetmeyen milyonlar, kredi kartlarına sarıldı. Bu nedenle kredi kartı kullanımı artmış ve ekonomi yönetimi kısıtlama yoluna gideceğinin sinyalini vermişti.
Bu kapsamda önce azami taksit sayısı 12’den üçe indirildi. Nakit avans limiti de yüzde 25’e düşürüldü. Sonra da nakit avans faiz oranı yüzde 4.42’den yüzde 5’e çıkarıldı.
Merkez Bankası’ndan dün de yeni bir adım geldi. Banka kredi kartı aylık azami akdi faiz oranı hesaplama yönteminde değişikliğe gitti. Buna göre aylık azami akdi faiz oranı yüzde 3,66’dan yüzde 4,25’e yükseldi.
Peki sokak kararı nasıl değerlendiriyor?
TELE1 mikrofonlarına konuşan vatandaşlar kredi kartı olmadan geçinemediklerini söyledi, “Maaşlarımız gıdaya yetmiyor” dedi. Borçları ödeyemediklerini belirten vatandaşlar “Kimseden borç alamıyoruz kredi kartına mecburuz ama şu andaki faiz oranları herkesi perişan edecek durumda” ifadelerini kullandı.
Tele1
Bir sağlık çalışanı daha corona virüsü nedeniyle yaşamını yitirdi
Siyanürlü maden bölgesinde çıplak elle arama kurtarma çalışması
Mahfi Eğilmez: "Tedirginlik döviz talebini artırır"
MEB önünde eylem yapan öğretmenler, polis ekipleri tarafından yaka paça böyle gözaltına alındı!
Instagram açılacak mı? Bakanlık ve Instagram yetkililerinden kritik toplantı
'Reisçi olmama rağmen, eğitimde güzel işler yapıldığını düşünmüyorum'
THY, İBB'den geri alınan boğazdaki 2 yalıyı AKP’li iş insanına verdi
Koronavirüse yakalanan sağlık emekçisinden virüse yakalandığı için savunma istediler!
Musk, Twitter'ı almaktan vaz mı geçti? part 2
Zam beklerken eksik maaş yattı, YHT şantiyesinde işçiler iş bıraktı! Eylem iki kente daha yayıldı