Maaşları ay sonuna yetmeyen milyonlar, kredi kartlarına sarıldı. Bu nedenle kredi kartı kullanımı artmış ve ekonomi yönetimi kısıtlama yoluna gideceğinin sinyalini vermişti.
Bu kapsamda önce azami taksit sayısı 12’den üçe indirildi. Nakit avans limiti de yüzde 25’e düşürüldü. Sonra da nakit avans faiz oranı yüzde 4.42’den yüzde 5’e çıkarıldı.
Merkez Bankası’ndan dün de yeni bir adım geldi. Banka kredi kartı aylık azami akdi faiz oranı hesaplama yönteminde değişikliğe gitti. Buna göre aylık azami akdi faiz oranı yüzde 3,66’dan yüzde 4,25’e yükseldi.
Peki sokak kararı nasıl değerlendiriyor?
TELE1 mikrofonlarına konuşan vatandaşlar kredi kartı olmadan geçinemediklerini söyledi, “Maaşlarımız gıdaya yetmiyor” dedi. Borçları ödeyemediklerini belirten vatandaşlar “Kimseden borç alamıyoruz kredi kartına mecburuz ama şu andaki faiz oranları herkesi perişan edecek durumda” ifadelerini kullandı.
Tele1
'Reisin dava adamıyım' diyen müteahhidin yaptığı site mezarlığa döndü
İlber Ortaylı'dan Ayasofya'ya ziyaretci alınmasına tepki: “Sokulmaz tabii. Onun için kapatıp restore edeceksin. Ebedi restorasyon. Akılları varsa kapatırlar”
Özel: "Belediyeler Birliği Başkanlığı'nı İmamoğlu'na teklif ettik"
Pakistanlı sapık taciz videolarına devam ediyor! Bir günde 4 video paylaştı!
Sinan Ateş davasında gerekçeli karar: 5 kişiye ağırlaştırılmış müebbet, 10 sanığa beraat!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a EYT mektubu: Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı
ABD’den Ankara’ya Osman Kavala tepkisi: Derin rahatsızlık ve hayal kırıklığı
Eski CHP İstanbul İl Başkanlığı binasına girişlere izin vermeyen komiserden itiraf: "Talimatı ben verdim"
Araç sahiplerine şok! Bir zam daha geliyor hem de dev!
İddiaların odağındaki Veyis Ateş’ten 'ses kaydı' açıklaması: "Montaj!"
Eskiden kimse yüzüne bakmazdı şimdi et fiyatlarını solladı! Fiyatını gören kasaptan eli boş çıkıyor
Metin Uca gözyaşlarıyla uğurlandı
Emekli Amiral Atilla Kezek'ten 'elektronik kelepçe' isyanı! "37 sene devlete hizmet ettim, karşılığında bilezik taktılar"
Devleti böyle soymuşlar! Aralarında doktorların da bulunduğu 'yenidoğan' vurgun şebekesine operasyon: 38 gözaltı