Döviz mevduatlarında dolar cinsinden artış ise 12 milyar dolar oldu. Bankalardaki mevduatın yarısından fazlasını yabancı para cinsinden açılmış mevduatlar oluşturdu. Bankaların verdiği krediler 29 milyar lira arttı ve 2 trilyon 422 milyar lira oldu. Zamanında ödenmediği için takibe alınan krediler ise 10.3 milyar lira (yüzde 11) artarak 1 Mart itibarıyla 104 milyar liraya çıktı.
Vatandaşların bankalar ve tüketici finansman şirketlerine olan tüketici kredisi ve kredi kartı borcu 1 Ocak1 Mart 2019 tarihleri arasında 511.3 milyar lira oldu. Yurtiçinde gerçek ve tüzel kişilere ait 93 milyon 772 bin 213 adet hesap bulunuyor. Bu hesaplardan 1 milyon lira ve üzeri mevduat hesabı olanların sayısı yüzde 0.17'si yani 163 bin 180 adet. Yurtiçi yerleşiklerin bankalardaki toplam mevduatları 1 trilyon 898 milyar 572 milyon lira. 163 bin 180 adet hesapta duran mevduat tutarı ise 1 trilyon 24 milyar 777 milyon lira. Toplam mevduatlara 1 milyon liranın üzerindeki mevduatların oranı yüzde 54.'ü buluyor.
ÇEDES projesi pes dedirtti! Çocuklara kanlı kefen, kesik kol, bacak20 izlenme
Erdoğan konuştukça dolar fırladı!48 izlenme
İsrail'den bir suikast daha! Kassam Tugayları'nın komutanı öldürüldü29 izlenme
Kandilli Rasathanesi Müdürü Özener: Marmara'da 7.0-7.2 büyüklüğünde deprem olabileceğini biliyoruz26 izlenme
Boğaziçi Üniversitesi'ne Ensar Vakfı'ndan atama19 izlenme
İBB’den, İmamoğlu’nu hedef alan Haluk Bayraktar’a ’31 Mart’lı yanıt: "Bu millet sizin kötü aklınıza 31 Mart’ta dersini verdi, vermeye de devam edecektir"32 izlenme
Hatay'ın Arap yurdu olduğunu iddia eden imam Halil Konakçı'ya yargıdan karar çıktı29 izlenme
Hangi zamlar seçim sonrasına ertelendi? 31 Mart gelmeden cepleri yakmaya başladı25 izlenme
Burası Türkiye ! Halk otobüsünden 'Erkekten hemşire mi olur?' diyerek indirildi !
AKP’den vekil olamadı ama müdürlük koltuğunu kaptı
Özgür Özel: "97 dosyası var. 97 yolsuzluk dosyası var. Kapağını açıp bakan yok. Sonra Mansur Başkan gibi namus timsaline laf atıyorlar"
Uzmanlar ve siyasiler kurdaki düşüşü değerlendirdi "Bu örtülü faiz artışıdır"