Diyanet İşleri Başkanlığı, Safi Arpaguş başkanlığında yayımlanan 31 Ekim tarihli Cuma hutbesinde “Ailede Huzurun Kaynağı: Sohbet ve Muhabbet” başlığıyla dijital içerikleri eleştirildi.
Hutbede, "aile" kavramının tehdit altında olduğu ileri sürülerek "Sapkın akımlar ve batıl ideolojiler, aile yapısını bozmaya çalışmakta, özgürlük bahanesiyle gayrimeşru birliktelikler aile olarak sunulmaktadır. Ailemizin ve toplumumuzun istikbali, devletimizin bekası, millet varlığımızın teminatı olan çocuklarımız külfetmiş gibi gösterilmektedir" denildi.
Hutbede, bazı sinema, dizi, reklam ve televizyon programlarının da aileyi yıkıcı etkilere maruz bıraktığı öne sürüldü.
Hutbenin ilgili bölümünde şu ifadeler yer aldı:
"Dijital mecralarda fıtratımıza uygun olmayan bir takım içerikler; bazı sinema, dizi, reklam ve televizyon programları ile aile yapımız yıkıcı etkilere maruz bırakılmaktadır. Ancak şunu bilelim ki, bütün bu olumsuzluklar karşısında asla çaresiz değiliz. Bu sorunların çözümü; Kur’anı Kerim’in rahmet yüklü mesajları ve Sevgili Peygamberimiz (s.a.s)’in örnek ahlakıyla yoğrulan özümüze dönüşte saklıdır."
Sözcü
Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden skandal 'türbe' oyunu!69 izlenme
Kemal Kılıçdaroğlu cephesinden ilk açıklama20 izlenme
Dünya bizi kıskanıyor, rekorlar ülkesi olduk! Kötüde birinci, iyide sonuncuyuz39 izlenme
Boş lojmana kira ödenmiş! Teknolojinin kaymağını ‘onlar’ yiyor!190 izlenme
CHP o paraların peşini bırakmıyor!94 izlenme
Prof. Özgür Demirtaş neler olacağını açıkladı, okuyan herkesi kara düşünceler bastı51 izlenme
Duydunuz mu yerli ve milliler? Dünyaca ünlü rock grubunun solisti Dave Evans: "Atatürk harika bir lider"27 izlenme
Cezası onandı! Vali Mutlu cezaevinde169 izlenme