Diyanet İşleri Başkanlığı, Safi Arpaguş başkanlığında yayımlanan 31 Ekim tarihli Cuma hutbesinde “Ailede Huzurun Kaynağı: Sohbet ve Muhabbet” başlığıyla dijital içerikleri eleştirildi.
Hutbede, "aile" kavramının tehdit altında olduğu ileri sürülerek "Sapkın akımlar ve batıl ideolojiler, aile yapısını bozmaya çalışmakta, özgürlük bahanesiyle gayrimeşru birliktelikler aile olarak sunulmaktadır. Ailemizin ve toplumumuzun istikbali, devletimizin bekası, millet varlığımızın teminatı olan çocuklarımız külfetmiş gibi gösterilmektedir" denildi.
Hutbede, bazı sinema, dizi, reklam ve televizyon programlarının da aileyi yıkıcı etkilere maruz bıraktığı öne sürüldü.
Hutbenin ilgili bölümünde şu ifadeler yer aldı:
"Dijital mecralarda fıtratımıza uygun olmayan bir takım içerikler; bazı sinema, dizi, reklam ve televizyon programları ile aile yapımız yıkıcı etkilere maruz bırakılmaktadır. Ancak şunu bilelim ki, bütün bu olumsuzluklar karşısında asla çaresiz değiliz. Bu sorunların çözümü; Kur’anı Kerim’in rahmet yüklü mesajları ve Sevgili Peygamberimiz (s.a.s)’in örnek ahlakıyla yoğrulan özümüze dönüşte saklıdır."
Sözcü
Fırsatçılara büyük tepki! #deprem'in ardından #İzmir'de bazı kiralık evlerin fiyatları % 25 zamlandı!58 izlenme
Tane tane anlattı: Zeytinlik yasası çıkarsa o bölgede neler yaşanacak?14 izlenme
Tutuklanan Tunç Soyer’den ilk mesaj14 izlenme
İstanbul'da kiralar 8 Bin TL'yi geçti, Türkler göç etmeye başladı!43 izlenme
Lodosun hızı İstanbul'da 105 km'nin üzerine çıktı, doğru park edilen tek arabanın üzerine çatı düştü!15 izlenme
Sayıştay, cami ihalesinde bile usulsüzlük buldu!128 izlenme
Tutuklu Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu, AKP'lilerin hevesini kursağında bıraktı!15 izlenme
Son anket: Değişim CHP’ye yaradı, İYİ Parti oyunun yarısını kaybetti39 izlenme
AKP, Şile’de denize nazır araziyi ‘yatırımcıya’ uygun hale getirdi!
İmamoğlu Silivri'den öğrenci burslarına zam yaptı!
Kaçak sapıklar işbaşında: Türk kadınına spor salonunda da rahat yok!
İsrail, İran’ın başkenti Tahran’a yeni bir saldırı başlattı: Kızılay binasının hemen yanındaki bir alandan dumanların yükseldiği ifade edildi