İlanında ihale Kanunu'na tabi olmadığını özellikle belirten SGK, satışa çıkardığı gayrimenkullerin listesini Resmi Gazete'de yayımladı. Önümüzdeki 21, 22, 23 ve 24 Temmuz tarihlerinde yapılacak 4 seri ihaleyle satılacak konutlar için 204 bin lira ila 1.2 milyon lira arasında değişen tutarlarda muhammen bedel belirlendi.
İhalelerde her bir gayrimenkul için belirlenen fiyatlar üzerinden yarış yapılacak. SGK'nın, prim alacaklarını tahsil etmek amacıyla yeniden yapılandırma kapsamındaki satışlarına KDV muafiyeti sağlanması nedeniyle Esenyurt'daki konut, mesken ve daire satışlarından KDV alınmayacak. Kadıköy'deki daire satışları ise KDV'ye tabi olacak.
BOSTANCI'DA 12 DAİRE
Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre, SGK'nın satışa çıkardığı 37 konut, mesken ve daire niteliğindeki gayrimenkulden 25'i Esenler ilçesine bağlı Atış Alanı mahallesinde bulunuyor. Bu mahalledeki konutların ihaledeki başlangıç fiyatı 210 bin lira ila 842 bin 800 lira olarak belirlendi. Satışa çıkarılan diğer 12 konut ise Kadıköy Bostancı'da yer alıyor. Bu 12 lüks daire ise 942 bin 500 lira ila 1 milyon 275 bin lira arasında değişen başlangıç fiyatlarıyla ihale edilecek.
GAYRİMENKUL ZENGİNİ
SGK, prim borcu ödenmediği için haciz yoluyla el koyduğu konut ve işyerlerinin satışı için sık sık ihale düzenliyor. SGK'nın ekonomide yaşanan yavaşlamanın da etkisiyle uzun süredir prim alacaklarını tahsil etmekte sıkıntılar yaşadığı, kamu alacaklarının tahsilatı için haczettiği gayrimenkul stokunun önemli seviyelere ulaştığı belirtiliyordu.
http://www.krttv.com.tr/ekonomi/vatandasodeyemeyincesgktokiyerakipolduh39924.html
Kızılcık Şerbeti Atatürk sahnesi ile ortalığı salladı30 izlenme
İktidar yanlısı gazeteye 'iftira dolu bir paçavra' diyen Büyükelçi merkeze çekildi!53 izlenme
Soma faciası davasında karar çıktı! Adalet nerede?14 izlenme
ÖSO'ya 'devlet sırrı' kalkanı!134 izlenme
"Ankara’da yasa dışı işlerle ilgilenen milliyetçi camiaya çok yakın biri var!"48 izlenme
Diyanet’in ‘personel gideri’ Sayıştay raporunda: Günlük 34 milyon, aylık 1 milyar TL!33 izlenme
İktidarın 'İstanbul Sözleşmesi' kararına isyan eden kadınlar meydanlarda!53 izlenme
İBB’nin “İstanbul’u depreme hazırlama” teklifine AKP ve MHP’den ret!45 izlenme
Ege Denizi açıklarında 4,8 büyüklüğünde deprem
Saray yatırım programına almadı, İBB harekete geçti
Türkiye'ye en çok ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında yılın ilk dört ayında Rusya Federasyonu ilk sırada yer ald
TİP'li Sera Kadıgil'den çok sert Can Atalay tepkisi: 'Bu ülkeyi babasının malı sanan kim varsa halka hesap verecek!'