İlanında ihale Kanunu'na tabi olmadığını özellikle belirten SGK, satışa çıkardığı gayrimenkullerin listesini Resmi Gazete'de yayımladı. Önümüzdeki 21, 22, 23 ve 24 Temmuz tarihlerinde yapılacak 4 seri ihaleyle satılacak konutlar için 204 bin lira ila 1.2 milyon lira arasında değişen tutarlarda muhammen bedel belirlendi.
İhalelerde her bir gayrimenkul için belirlenen fiyatlar üzerinden yarış yapılacak. SGK'nın, prim alacaklarını tahsil etmek amacıyla yeniden yapılandırma kapsamındaki satışlarına KDV muafiyeti sağlanması nedeniyle Esenyurt'daki konut, mesken ve daire satışlarından KDV alınmayacak. Kadıköy'deki daire satışları ise KDV'ye tabi olacak.
BOSTANCI'DA 12 DAİRE
Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre, SGK'nın satışa çıkardığı 37 konut, mesken ve daire niteliğindeki gayrimenkulden 25'i Esenler ilçesine bağlı Atış Alanı mahallesinde bulunuyor. Bu mahalledeki konutların ihaledeki başlangıç fiyatı 210 bin lira ila 842 bin 800 lira olarak belirlendi. Satışa çıkarılan diğer 12 konut ise Kadıköy Bostancı'da yer alıyor. Bu 12 lüks daire ise 942 bin 500 lira ila 1 milyon 275 bin lira arasında değişen başlangıç fiyatlarıyla ihale edilecek.
GAYRİMENKUL ZENGİNİ
SGK, prim borcu ödenmediği için haciz yoluyla el koyduğu konut ve işyerlerinin satışı için sık sık ihale düzenliyor. SGK'nın ekonomide yaşanan yavaşlamanın da etkisiyle uzun süredir prim alacaklarını tahsil etmekte sıkıntılar yaşadığı, kamu alacaklarının tahsilatı için haczettiği gayrimenkul stokunun önemli seviyelere ulaştığı belirtiliyordu.
http://www.krttv.com.tr/ekonomi/vatandasodeyemeyincesgktokiyerakipolduh39924.html
Tüm gözler ona çevrilmişti: Halil Falyalı suikastı sonrası Sedat Peker'den dikkat çeken hamle!201 izlenme
AKP gözünü şimdi de oraya dikti: Kanun teklifi meclise geliyor18 izlenme
Bahçeli'den Çakıcı'ya destek! "Dava arkadaşımdır. Mafya demek rezilliktir"100 izlenme
Büyükçekmece'nin ardından Esenyurt'ta da 'seçmen avı' başladı!69 izlenme
Mansur Yavaş düşman çatlattı: Tek ve ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk211 izlenme
Erdoğan'ın planı hakkında Ankara'yı sallayan kulis: "Son operasyonda hedef hem CHP hem Bahçeli"18 izlenme
'Yenilgiden Berat Albayrak sorumlu tutuluyor' iddiası128 izlenme
Erman Abi’nin zammından istiyoruz10 izlenme
CHP'li Karabat: "Yılın ilk 5 ayında yapılan faiz ödemesi 238 milyar TL. Depremzedelere 350 bin konut yapılabilirdi"
Nagehan Alçı, Kılıçdaroğlu'nun olası zaferini anlattı: 'Erdoğan çifti bizzat karşılayacak'
"Asgari ücretlinin evinin önünde arabası var" diyen, Pensilvanya ziyaretçisi AKP'li vekil İsmail Tamer'in hastane şeceresi!
Bilim ve liyakat nedir? Yanıtı K.Maraş’taki bu fotoğrafta!