ULAŞIM TERCİHİ DEĞİŞTİ
İstanbul Ekonomi Araştırma, Türk insanının elektrik zamları ile nasıl mücadele ettiğini sordu. 37 Şubat 2022 tarihlerinde Türkiye çapında 12 ilde 1500 kişi ile yapılan anket çalışmasına göre vatandaşların yüzde 76'sı zamlar karşısında elektrik ve doğalgaz tüketimini azalttığını açıkladı. Dört kişiden üçü zamlar sonrası diğer harcamalarını da kıstığını söyledi. Araştırmaya göre özellikle benzin zamları sonrası katılımcıların yüzde 59'u ulaşım tercihlerini değiştirdiğini ifade ederken yüzde 24'ü doğalgaz yerine kömür kullanmaya başladığını belirtti. Tablo, yaşanan ekonomik krizin ve enerji fiyatlarındaki zamların toplumun tüm kesimlerinde kaygı yaratarak insanları kış aylarında daha az elektrik ve doğalgaz tüketmeye sevk ettiğini ortaya koydu.
2021 yılında Türkiye'de doğalgaz satış fiyatları konutlarda yüzde 47 zamlandı. Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü'nün (OECD) verilerine göre 2021 yılında Türkiye, enerji fiyatlarının en çok arttığı dördüncü ülke konumunda. Bu dönemde Türkiye'de enerji enflasyonu yüzde 49 olarak gerçekleşirken OECD ortalaması yüzde 26 idi.
Bayram öncesi tezgâhlar boş kaldı! Vatandaş böyle isyan etti: "Sadece bakıp gidiyoruz. Her yer müzelik olmuş, her şey bakımlık"17 izlenme
Kent Lokantası kuyruğunda bekleyen vatandaş: "Niye umudumuz yok? Çünkü Cumhurbaşkanımız belli zaten. Adam manda yoğurdu yiyor. Medine Hurması yiyor"28 izlenme
Merdan Yanardağ'dan mektup32 izlenme
Suriyeliler bayram ziyareti için sınır kapılarına akın etti!79 izlenme
Son dakika.. Vakıfbank dünya şampiyonu oldu!115 izlenme
Kahramanlara veda...72 izlenme
'Neden doktor randevusu yok?' sorusunun cevabı bu tabloda17 izlenme
Milli Piyango peşkeşi: İngiliz Ernst&Young'a yetki verildi70 izlenme
Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu satılıyor!
Erdoğan'ın atama isteyen öğretmenlere verdiği cevap büyük tepki çekti! 'Alacağımızı aldık, yeterli'
Meteoroloji devamı gelecek dedi: Yurdun büyük bölümü için yoğun kâr ve fırtına uyarısı!
Hayaldi yalan oldu: Kadro bekleyenlere şok!