Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre TVF, petrokimya, madencilik ve yerli kaynaklardan enerji üretimi projelerinde özel sektör veya yabancı sermaye işbirliğine dayanan 'sıfırdan yatırım' projelerine yatırım yapacak.
AA’nın haberinde ayrıca, “Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) ihaleleri ile bu alandaki teknolojilerin yerlileştirilmesine yönelik projeler devam edecek” ifadeleri yer aldı.
Cumhuriyet'ten Emre Deveci'nin haberine göre, sektör kaynakları da, TVF’nin Kalyon Enerji’ye ortak olabileceği iddiasında bulundu. Çünkü 500 megavatlık YEKA GES 1 ve 1000 megavatlık YEKA RES 1 ihalelerini, son yıllarda birçok kamu ihalesini alan Kalyon Grubu kazanmış ancak ortaklık ve finansman sorunları nedeniyle söz konusu güneş ve rüzgâr enerjisi yatırımlarında belirlenen sürede ilerleme sağlanamamıştı.
Kalyon Enerji, 3 Ağustos 2017’de ihalesi yapılan YEKA RES 1 projesi kapsamında ortakları Türkerler ve Alman Siemens ile birlikte rüzgâr enerji santralı ve yıllık 150 türbin üretim kapasiteli fabrika yatırımı yapacak, bu yatırımla rüzgârda kurulu güç açısından birinci şirket konumuna yükselecek.
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/varlikfonukalyonaortakolmayahazirlaniyor251202h.htm
Babam sağ olsun!155 izlenme
Taht kavgası Menzil tarikatını ikiye böldü “Hiç bir bağımız kalmamıştır”50 izlenme
CHP'nin deprem bölgesindeki mücbir sebep haline ilişkin araştırma önerisi reddedildi!30 izlenme
‘Sürtük’e ceza yok ‘Yüzsüz’e ceza var!41 izlenme
Gezi Parkı davasında karar açıklandı: Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet, 7 kişiye 18’er yıl hapis!72 izlenme
Yoksulluk sınırı ilk kez 20 bin TL'yi aştı!53 izlenme
Ekrem İmamoğlu paylaştı, işte Kanal İstanbul’un vereceği zarar! Ya Kanal Ya İstanbul!93 izlenme
Emeklilerden bayram ikramiyesi tepkisi: "Emekliler, açlığa ve yoksulluğa mahkum edilmiştir"25 izlenme
Erdoğan’a subayları atma yetkisi veren maddeler kanun teklifinden çıkarıldı
Okuldaki cinsel taciz skandalında rezalet üstüne rezalet!
Sindirim Sistemini Çökerten Besinler Ortaya Çıktı!
Fatih Altaylı'dan 'restoran boykotu' çağrılarına sert eleştiri: '364 gün kazıklanmaya razı gelip...'