Geçtiğimiz gün Van Bahçesaray yolunda bir minibüsün üstüne çığ düşmüş ve bunun sonucunda 5 kişi hayatını kaybetmişti. 8 kişinin de yaralı olarak bulunduğu çığ felaketinde karlar altında kalan 2 kişiyi bulmak için arama kurtarma çalışmaları tekrardan bölgeye gitmişti. Arama kurtarma ekiplerinin üstünde ikinci bir çığ düşmesi sonucunda 33 kişi hayatını kaybetmişti. Son olarak dün de facia bölgesinden 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Yaşanan bu çığ felaketi nedeniyle 41 vatandaşımız hayatını kaybetti.
Akşam saatlerinde ara verilen kurtarma çalışmalarına bu sabah yeniden başlandı.

FOTO: İHA
ÇIĞ BÖLGESİNE GİRİŞ YASAK
Bahçesaray kara yolundaki Yukarınarlıca Mahallesi’nde önlem alan jandarma ekipler, güvenlik nedeniyle vatandaşların çığ bölgesine gitmesine izin vermiyor.
Çevre illerden Bahçesaray’a gönderilen çok sayıda 112, UMKE, AFAD, Kızılay ekipleri köyde hazır bekletiliyor. Bölgede toplamda 180 personel, 23 araç ve 1 Mobil Koordinasyon Merkezi görev yapıyor.

FOTO: İHA
“TEHLİKE DEVAM EDİYOR”
Van Valisi Mehmet Emin Bilmez bir açıklama yaptı.
Bölgede 2 kişinin daha çığ altında kaldığının değerlendirildiğini ve ekiplerin bu yönde çalışma başlattığını anlatan Bilmez, “Söz konusu bölgede yoğun bir çalışma yürütülüyor. 2 kişiyi arayan arayan AFAD, UMKE ve diğer ekiplerin üzerine de çığ düştü. Yapılan çalışmalarda ekiplerdeki 25 kişi kurtarıldı ve hastanelere sevk edildi. Bölgeye çok sayıda yeni ekip takviye edildi” dedi.

FOTO: İHA
Çığın yaşandığı bölgeye 15 ambulans ve yeni ekiplerin gönderildiğini sözlerine ekleyen Bilmez, “Çığ tehlikesi devam ediyor. Vatandaşların ekiplerin uyarılarına dikkat etmelerini istiyoruz” diye konuştu.

VanBahçesaray kara yolunda meydana gelen ve 41 kişinin hayatını kaybettiği çığ bölgesinde olduğu değerlendirilen itfaiye eri Mehmetcan Taşdemir'i arama çalışmalarına sabah saatlerinde yeniden başlandı.
Türk Tabipler Birliği koronovirüs aşılarının korunurluk oranlarını duyurdu!54 izlenme
Dava açtı, 24 saat dolmadan karar çıktı: "Jet skiden de hızlı"16 izlenme
Gençler aile desteği ile ayakta kalıyor10 izlenme
Kadınlar İkbal Uzuner'in öldürüldüğü yerde iktidara seslendi: "Cezasızlığa son vereceğiz. Tacizi, cinayeti durduracağız"56 izlenme
Ferdi Zeyrek neyi başardı? Manisa’da CHP’nin “74 yıllık makus talihini değiştiren” kişi16 izlenme
Zeytin Dalı Harekatı’ndan acı haber! Çatışmada 1 asker şehit oldu110 izlenme
Dört araştırma şirketinden 'İstanbul' yoklaması140 izlenme
Erdoğan’dan belediye gelirlerine darbe49 izlenme