Bartın Kirazlı Barajında suların aşırı yükselmesi sonucu suların kapattığı yollar bazı mahallelere ulaşımın engellenmesine neden oldu. Baraj sularının yükselmesi nedeniyle 300 kişiye ulaşamadıklarını söyleyen Derecik Köyü Muhtarı Necmi Alkız, “Dün akşam saatlerinde köyümüzün üç mahallesine giden yol, baraj suları nedeniyle sular altında kaldı. Su seviyesi o kadar yükseldi ki, suyun direk tellerine değmesi sonucu gece boyunca patlamalar oldu. Şimdi direkler de sular altında. Üç mahallede en az 300 kişi dün geceden bu yana elektriksiz kaldı, suları ve ekmekleri yok. Bir kaç arkadaşım beni aradı yardım istiyorlar. Aramadığım derdimi anlatmadığım yer kalmadı” dedi.
Yağmurun çok şiddetli yağmaya devam ettiğini belirten Alkız, “Yükseklerde karlar da bu yağmurla eridi. Barajda iki tane tünelden su tahliyesi yapıldığını söylediler. Ancak su azalmıyor her geçen saat sular hızla yükseliyor. Tahliye ettiklerini söyledikleri suyun, on kat fazlası yukarıdan geliyor. Köylüler muhtar olduğum için benim çözüm üretmemi istiyor. Ben de devletimin yetkililerini aradım. Devlet Su İşleri halledecek deniliyor ama yapılan bir şey yok. Barajın tahliye kapakları olmaz mı? Birileri sesimizi duysun AFAD buraya geldi. Biz nasıl bekliyorsak onlarda burada bekliyor. Devletin botu teknesi yok mu oradaki insanlara en azından ekmek ve su götürelim” diye konuştu.
Öte yandan, Kirazlı Barajında su tahliyesi için kullanılan iki tünelden bir tanesin çalıştırılamaması nedeniyle, su tahliyesinin istenilen oranda yapılamadığı ve su seviyesinin de bu sebepten dolayı kontrolsüz şekilde yükseldiği öğrenildi.
İHA
http://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/valitehlikeyokdemistiama300kisiyeikigecedirulasilamiyor2265275/
Otomobil ihracatında 17 yılın dibi11 izlenme
Bozkurt’taki bir vatandaştan şok bilgi! 'Felaketten kısa süre önce HES’te çalışanlar, polisi ve yöre halkını uyardı, kaçın canınızı kurtarın!'182 izlenme
Pandemi sonrası borçları biriken esnaf canına kıydı...60 izlenme
Bilal Erdoğan, babasıyla körfez turuna çıktı! O görüntü sosyal medyayı çalkaladı!27 izlenme
Araştırmadan hükümete güvensizlik çıktı! "Toparlayamaz"41 izlenme
Özgür Özel'in A Takımı belli oldu: Dikkat çeken 'Kılıçdaroğlu' detayı31 izlenme
Dolar Türkiye'yi vuracak: Çeyrek litrelik yağlar piyasaya çıkabilir!110 izlenme
Üniversite mi, aile şirketi mi?119 izlenme
Remres’in anketi: ‘Cumhur’ ve ‘millet’ başa baş, Erdoğan’ın oyu yüzde 41.7
Hırsızlık yaptığını iddia ettiği kadını sokak ortasında tekme tokat dövdü
İstanbul'da susuzluk alarmı: Son rakamlar endişe verici
İşte “Ama montaj ama şu ama bu” videosunun etkisi: "Cehenneme kadar yolu var Kılıçdaroğlu'nun. Onu istemiyoruz bu dünyada. Kılıçdaroğlu caminin kapısına yakışmaz"