Türkiye Gazetesi’nin arşivinde yer alan bir haberde; Hamza Yerlikaya’nın 1999 yılında sahte diploma nedeniyle hakim karşısına çıktığı iddia ediliyor.
Gerçek Gündem'de yer alan habere göre; Mahkemede ortaokul mezunu olduğunu, lise diplomasının bir genç tarafından kendisine getirildiğini belirten Hamza Yerlikaya’nın, bu diplomayla Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’na kayıt yaptırdığı ifade ediliyor. Hamza Yerlikaya, sahte diplomayla üniversiteye kayıt yaptırdığı suçlamasıyla 8 yıl hapis cezasıyla yargılandığı belirtiliyor. Mahkemenin sonucuyla ilgili bilgiye ise ulaşılamadı.
Hamza’ya sahtecilik davası Milli güreşçi Hamza Yerlikaya’nın, üniversiteye sahte lise diplomasıyla kayıt yaptırarak “Resmi belgede sahtecilik yaptığı” iddiasıyla 8 yıla kadar ağır hapis istemiyle hakkında açılan davada yargılanmasına devam edildi. Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın dünkü duruşmasına, Yerlikaya ile avukatı Özdemir Özok katıldı.
Yerlikaya, savunmasında ortaokul mezunu olduğunu belirterek, 19951996 yıllarında tanıdığı genç bir şahsın, kendisine lise diplomasını sağladığını öne sürdü. Diploma ile Gazi Üniversitesi’ne kayıt yaptırdığını anlatan Yerlikaya, genç sahsı tanımadığını ve diploma için herhangi bir para ödemediğini de öne sürdü.
Mahkeme Başkanı Mustafa Batu, Yerlikaya’nın nüfus ve sabıka kayıtlarının geldiğini bildirdi. Başkan Batu, diploma aslının Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’ndan istenmesine, bilirkişi incelemesi konusunun sonra düşünülmesine karar verildiğini belirterek, duruşmanın ertelendiğini açıkladı.

Özgür Demirtaş ile Buket Aydın arasında 'Ekrem İmamoğlu' tartışması: "Altı üstü kıytırık bir spikersin"45 izlenme
Pes! Yandaş yazar Hilal Kaplan okurlarına "gerizekâlı" dedi!97 izlenme
Dev holding Türkiye’deki fabrikasını kapattı, çok sayıda kişi işsiz kaldı!70 izlenme
56 milyar dolarlık vurgun: "Tayyip Bey gidiyor" dediler lisansı eşe-dosta dağıttılar!30 izlenme
Yerel seçimi nokta atışı bilen şirketten yeni anket: "Bu kez farkın kapanması imkânsız!"36 izlenme
İşsiz sayısı bir yılda 1 milyon kişi arttı!111 izlenme
DİSK “Gelirde, vergide adalet, insanca yaşanılacak ücret” talebiyle İstanbul Kartal'dan Ankara’ya yürüyüş başlattı35 izlenme
Bakan Koca paylaştı: Vefat sayısı 4.585. vaka sayısı da 165.555 oldu!87 izlenme
Rusya’dan yeni İdlib açıklaması "Suriye semalarında Türkiye'nin hava uçuşlarına dair güvenliğini garanti edemeyiz!"
İrfan Değirmenci: ‘Atatürk’ün çocuklarıyız, umutsuzluğa yer yok’
Mansur Yavaş, Ankara'nın en önemli sorununu açıkladı!
Mansur Yavaş, Köy Evleri Projesi'ni başlatıyor