Türkiye Gazetesi’nin arşivinde yer alan bir haberde; Hamza Yerlikaya’nın 1999 yılında sahte diploma nedeniyle hakim karşısına çıktığı iddia ediliyor.
Gerçek Gündem'de yer alan habere göre; Mahkemede ortaokul mezunu olduğunu, lise diplomasının bir genç tarafından kendisine getirildiğini belirten Hamza Yerlikaya’nın, bu diplomayla Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’na kayıt yaptırdığı ifade ediliyor. Hamza Yerlikaya, sahte diplomayla üniversiteye kayıt yaptırdığı suçlamasıyla 8 yıl hapis cezasıyla yargılandığı belirtiliyor. Mahkemenin sonucuyla ilgili bilgiye ise ulaşılamadı.
Hamza’ya sahtecilik davası Milli güreşçi Hamza Yerlikaya’nın, üniversiteye sahte lise diplomasıyla kayıt yaptırarak “Resmi belgede sahtecilik yaptığı” iddiasıyla 8 yıla kadar ağır hapis istemiyle hakkında açılan davada yargılanmasına devam edildi. Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın dünkü duruşmasına, Yerlikaya ile avukatı Özdemir Özok katıldı.
Yerlikaya, savunmasında ortaokul mezunu olduğunu belirterek, 19951996 yıllarında tanıdığı genç bir şahsın, kendisine lise diplomasını sağladığını öne sürdü. Diploma ile Gazi Üniversitesi’ne kayıt yaptırdığını anlatan Yerlikaya, genç sahsı tanımadığını ve diploma için herhangi bir para ödemediğini de öne sürdü.
Mahkeme Başkanı Mustafa Batu, Yerlikaya’nın nüfus ve sabıka kayıtlarının geldiğini bildirdi. Başkan Batu, diploma aslının Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’ndan istenmesine, bilirkişi incelemesi konusunun sonra düşünülmesine karar verildiğini belirterek, duruşmanın ertelendiğini açıkladı.

ABD Başkan Yardımcısı Pence "Papaz serbest bırakılana kadar yaptırım uygulamaya devam edeceğiz!"142 izlenme
İmamoğlu’ndan Bilal Erdoğan’a yanıt: "Git işine diyeceğim ama işi de yok ki"31 izlenme
Yabancı çekildi üretim sıkıntıya girdi79 izlenme
ABB Başkanı Mansur Yavaş’tan 10 Kasım’da Anlamlı Mesaj: "Türk Milleti, attığı her adımda Atatürk’ün izini taşır"20 izlenme
“FETÖ’ye 1 metrekare arsa vermedim” demişti… İşte Özhaseki’yi yalanlayan liste!1183 izlenme
Yozgat Akdağmadeni Atatürk İmam Hatip Ortaokulu'ndaki öğrencilerin yaptıkları Ay Yıldız koreografisi sosyal medyayı sallıyor !248 izlenme
Hal esnafı konuştu: "Mazot fiyatları düşmezse indirim olmaz"36 izlenme
Bakanlık, harita uçağıyla seyahati doğruladı31 izlenme