Sakarya’nın Hendek ilçesinde yedi işçinin hayatını kaybettiği havai fişek fabrikasında bulunan fakat patlamayan malzemeleri imha edilmek üzere taşıyan kamyonda patlama meydana geldi.
Patlamada ikisi patlayıcı madde imha timinden olmak üzere üç jandarma personeli şehit olmuş, altı kişi yaralandı.
Patlamayla ilgili değerlendirmede bulunan Türkiye Yangından Korunma Ve Eğitim Vakfı eski başkanı Cemal Kozacı, havai fişek ve benzeri patlayıcıların naklinin nasıl yapıldığının büyük önem taşıdığını, bu işin Türk Silahlı Kuvvetleri’nde de bulunan uzmanların kontrolünde yapılması gerektiğini söyledi.
Patlayıcı maddelerin imhasında belli bir prosedür olduğuna dikkati çeken Kozacı, “Tamamen bilim dışı bir iş yapıyoruz. Bu konu el yordamıyla yapılacak bir konu değil. Bu nakliyenin yapılması kimin izniyle oldu bilemiyoruz tabii ama çok ciddi bir bilgisizlik olduğu görülüyor” dedi.

Tüyak Türkiye Yangından Korunma Ve Eğitim Vakfı (TİYAK) eski başkanı Cemal Kozacı
Türkiye, İstanbul Sözleşmesi'nden Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle ayrıldı!44 izlenme
Arjantin’de halk zamlara karşı sokağa döküldü!113 izlenme
Milli Piyango yılbaşı çekiliş sonuçları83 izlenme
Pandemi sonrası borçları biriken esnaf canına kıydı...56 izlenme
İstanbul Havalimanı metrosu yolcuları 1,5 km uzakta bırakıyor: Yolcular 21 dakika yürüdü32 izlenme
Ankara; İstanbul; Eşkişehir... CHP'li belediye başkanları Anıtkabir'de85 izlenme
Trump’ın kızının tatil yaptığı Türk milyarder ve lüks yatının perde arkası8 izlenme
Tutanaklara geçti: Saadet Partili vekil Hasan Bitmez, Meclis'te kalp krizi geçirdiği sırada AKP sıralarından "Allah’ın gazabı böyle olur işte" sözleri işitildi29 izlenme
Yolsuzlukla anılan kredi ‘banka sırrı’ yapıldı!
Sadece 2 Euro ile neler yedi? Ucuz ülke Türkiye’yi böyle alaya aldılar!
Vergi uzmanı Ozan Bingöl 'zam yağmuru'nu yorumladı: "Erdoğan bu kez halkı silkeledi! ÖTV zammı kapıda"
Emekliye beklenen zam belli oldu: İşte zam sonrası ortaya çıkacak en düşük emekli maaşı