Yerel seçim öncesi emeklilerin düşük zam oranlarını toparlama çabasına giren iktidarın 4 bin lira seyyanen artış yapabileceği belirtildi. Emeklilerin maaşlarında yeni düzenlemeye gidildi ancak yüzde 49.25 oranında yapılan zam, milyonlarca emeklinin en düşük emekli maaşı olarak belirlenen 10 bin TL’ye mahkum kalmasını önleyemedi. İktidarın maaş zam oranını yeniden artırmasıyla birlikte emeklilerde seyyanen artış beklentisi oluştu. Emeklilerin düşük maaşlara yönelik tepkileri artarken birçok uzman emeklilerin tepkisine göre seyyanen zammın gelebileceği yönünde kulis bilgileri paylaşıyor.
EMEKLİNİN TEPKİSİ
Bu kapsamda Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, bir internet haber sitesine yaptığı açıklamada iktidarın, seyyanen zam planını emeklinin tepkisine göre değerlendireceğini ifade etti. Erdursun, “4 bin TL civarında bir zam yapabilirler. Seyyanen zam ile beraber en düşük emekli aylıklarına da bunu yansıtabilirler” ifadelerini kullandı. Öte yandan memur emeklilerine yapılan zam oranı ile farkı kapatmak için SSK ve BağKur emeklileri için yapılan yüzde 42.57’lik ek zam oranının yüzde 49.25’e çıkarılması düzenlemesi Meclis’ten geçti. Yapılan açıklamaya göre emekli maaşlarındaki ek zamdan kaynaklanan farklar, düzenlemenin Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından 1 hafta içerisinde ödenecek.
Sözcü
Sedat Peker o eleştirilere yanıt verdi: "söz konusu Atatürk olduğunda beni eleştirecek hiçbir açık bulamazsınız!"42 izlenme
Ali Türkşen’den mahkemeye dilekçe: "Affetmiyorum, helalleşmiyorum"28 izlenme
Gülşen’e konserde ‘çorabını çek’ diyen müdüre çocuk tacizinden soruşturma!46 izlenme
Türkiye'den liyakat manzaraları: 'Çok Yaşa Tayyip Dede' şarkısını yaptı, Genel Müdürlüğü kaptı!25 izlenme
Yaklaşan bir başka büyük zam daha! Motorin Fiyatı 30 lirayı bulacak29 izlenme
Kızılay günde 1 TL kazanan esnafı icraya verdi!52 izlenme
Siyanürle altın arayıp doğayı katledeceklerdi: Maden arama için izin verilen yayla için flaş karar çıktı18 izlenme
Vize krizi sürüyor: Tiyatro oyuncusu Almanya'ya vize alamayınca son anda oyun değiştirildi32 izlenme
Esenyurt’ta kız çocuğuna taciz iddiası mahalleyi ayağa kaldırdı!
CHP'nin kazandığı Kayseri Pınarbaşı'na kayyum atandı
Işıkhan "Çalışıyoruz" demişti! Emekli ikramiyesinin ne kadar olması gerektiğini uzmanı hesapladı
Anadolu lisesinde skandal yasak! Kız ve erkek öğrencilerin yan yana oturması yasaklandı