31 Mart yerel seçiminde, İstanbul’un Üsküdar ilçesinde belediye başkanı seçilen CHP’li Sinem Dedetaş, Medyascope’ta katıldığı yayında soruları yanıtladı.
AKP’nin, belediyeye ait sosyal yardım bütçesini seçim için harcadığını iddia eden Dedetaş, “AKP, Üsküdar’da sosyal yardım bütçesini seçim çalışmalarına harcadı. Bu, bütçe dengesinde yıl sonuna kadar bizi zorlayacak konular ama böyle olacağını tahmin ediyorduk” dedi.
Dedetaş devamında şöyle konuştu:
“Borcu bir kenara koyuyorum. ‘Belediye hizmet ediyor, borç yapar tabii’ denebilir ama seçim yatırımları manasında da bir takım bütçelerin bitmiş olması bizi zorluyor. Sosyal yardım bütçesi seçime kadar tüketilmiş, bitirilmiş durumda. Bütçeye aktarmamız lazım ki sosyal yardımlara devam edebilelim. Emekli desteği, sosyal yardım bütçesinden gidiyor ama biz bunu başka yerlerden tasarruf ederek bulmak ve yaratmak zorundayız.”

Kaynak: Duvar
Tele1
AKP'lilerin görmek istemediği video! 'Kış geliyor mont almamız gerekiyor. 300 lira, 400 lira. Babası olmayanlar, parası olmayanlar için çok fena'41 izlenme
İBB'den Bebek Otel açıklaması: Kaçak bölümler yıkıldı34 izlenme
10 Kasım şiirine soruşturma!48 izlenme
Milyonluk gelir ortaya çıktı! Vatandaş fakirleşirken Diyanet zenginleşti35 izlenme
Batman'da müşteri kılığındaki kadın hırsız, çaldığı kolyenin ağırlığını beğenmeyince daha ağırını çaldı!50 izlenme
FETÖ bağlantılı iş insanına Saray kıyağı!261 izlenme
CHP harekete geçti! İBB’den dağıtılan rant araştırılsın!121 izlenme
Karadeniz gazı mutfak tüpünü zor dolduruyor!50 izlenme