Türkiye'nin en büyük doğalgaz rezervi diye müjdesi verilen Karadeniz gazının konutlardaki mutfak tüpünü dolduracak miktarda olduğu ortaya çıktı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda bütçeye ilişkin soruları yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz gazını önümüzdeki yılın mart ayında sisteme vermeye başlayacaklarını söyledi.
Sözcü'de yer alan habere göre, ilk etapta günde 10 milyon metreküp gaz üretileceğini belirten Dönmez, “Bunun yıllık karşılığı 3.54 milyar metreküp eder. Bu da konutlarda kullanılan, mutfakta ve sıcak suda kullanılan gazın tamamı demektir. İlk fazda konutlarımızda kullanılan, mutfakta kullanılan gazı karşılayacak!” dedi. Daha sonra üretimin 4 katına çıkacağını belirten Dönmez, ısınma için gerekli gazın yine yurt dışından ithal edileceği mesajını verdi. Türkiye genelinde sadece konutlarda yıllık 20 milyar metreküp doğalgaz tüketiliyor. Sanayi dahil toplam tüketim ise 65 milyar metreküpü aşıyor.
AÇTIRAN GİZLENİYOR
Muhalefet milletvekillerinin borcunu ödeyemediği için elektrik ve doğalgazı kesilen abone sayısının gizlendiğine ilişkin eleştirilere yanıt veren Bakan Dönmez, verileri gizlemediklerini belirtti ancak borcundan dolayı kesilen elektrik ve doğalgazını yeniden açtıranları istatistiklere dahil etmediklerini itiraf etti. Dönmez, Ağustos 2022 itibarıyla ülke genelinde ‘o an' itibarıyla elektriği kesik olan abone sayısının 209 bin 174, elektriği kesik olan abone sayısının ise 86 bin 504 olduğunu belirtirken, elektriği ve doğalgazı kesilenlerin borcunu en kısa sürede ödeyip geri açtırdığını söyledi.

Fatih Dönmez
Fatih Altaylı 'Cumhurbaşkanım izin versin İsrail'e gidip savaşırım' diyen Hakan Ural'ı tiye aldı: "Asker kaçağısın, edebinle susup otur"34 izlenme
Kuran kursunda kolonya ile çocuk yandı! İfadeleri pes artık dedirtti!61 izlenme
Dev ihaleyi 45 günlük şirkete verdiler!52 izlenme
Tarkan, Geççek şarkısından sonra ilk kez görüntülendi: Geniş önlemler aldırdı53 izlenme
Ensar Vakfı'na milyonlarca dolar aktaran Başkentgaz'dan yeni skandal! 9 haftadır kapalı olan işletmelerin doğalgazını kesti!72 izlenme
RTÜK’ten sert mesaj: “Uyarı bitti, kararlar uygulanacak!”30 izlenme
Coronalı şoför belediye otobüsü kullanırken yakalandı!48 izlenme
Erdoğan’dan CHP’li Erdoğdu’ya 250 bin TL'lik tazminat davası!58 izlenme