AKP’li Zehra Taşkesenlioğlu ile boşanma aşamasında olan eski THK Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban’ın ikinci kez tutuklanmasına neden olan "suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama" soruşturması tamamlandı.
T24'ten Asuman Aranca'nın haberine göre, Ankara Başsavcılığı, aralarında Ban’ın eski eşi, iki çocuğu, kardeşi ve şoförünün de bulunduğu 12 kişi hakkında dava açtı. İddianamede şüphelilerin 7 yıla kadar hapsi istendi.
Suç örgütü lideri Sedat Peker, eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve kardeşi AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren’den sermaye artırımı için 12 milyon TL rüşvet istediğini iddia etmişti.
Mine Tozlu Sineren’in ödemeyi reddettiğini belirten Peker, daha sonra Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu’nun Sineren’e ulaşarak söz konusu danışmanlık şirketinde bir araya geldiklerini belirtmişti. Sineren ise söz konusu iddiaları doğrulamıştı.
Öte yandan Ağustos 2022'de AK Partili Zehra Taşkesenlioğlu’nun eşi Ünsal Ban’a boşanma davası açtığı ve 70 milyon lira tazminat istediği ortaya çıkmıştı. Ayrıca çiftin yaklaşık 5 milyon Euro'ya Malta bandıralı bir tekne kiraladıkları da ortaya çıkmıştı. Tüm bu gelişmeler yaşanırken Zehra Taşkesenlioğlu, boşanma aşamasındaki eşi Ünsal Ban’dan ve Sedat Peker’den şikâyetçi olmuştu. Bunun üzerine Ban, Muğla'nın Milas ilçesinde boşanma aşamasındaki eşi Zehra Taşkesenlioğlu'na ait kişisel verileri organize suç örgütü lideri ile paylaşma, tehdit ve şantaj suçlamalarıyla gözaltına alınıp tutuklanmıştı.
Gerçek Gündem
Çanakkale'nin Kepez Beldesi'nde AKP'den belediye başkanı adayı olan isim seçimi kaybedince bakın nereye atandı?84 izlenme
Ali Türkşen’den mahkemeye dilekçe: "Affetmiyorum, helalleşmiyorum"33 izlenme
CHP’den “Yenidoğan Çetesi” raporuna sert eleştiri: Yapısal nedenler örtülüyor8 izlenme
Diyanet’e 5 bin personel alınacak! Başvuru şartları belli oldu68 izlenme
Devlet hastanesi stokçulara karşı kendi maskesini üretiyor111 izlenme
Ucuz konatdan sonraki adım uygun taksitli otomobil projesi mi olacak?32 izlenme
AKP’nin yeni hedefi ‘merdiven altı’ medreselere yasal statü vermek!104 izlenme
CHP'nin seçim koordinasyon merkezi saldırıya uğradı!141 izlenme