AKP kurucularından ve eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, İBB'ye yönelik operasyonlarında tutuklanan ve hastanede tedavi altına alınan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrı yaptı.
"Tutuksuz yargılanma esastır. Tutukluluk yerine geçecek pek çok adli kontrol tedbiri vardır. Tutuklu olan kişilerin sağlıkları ciddi tehlike altında ise yetkili merciler derhal harekete geçmeli ve tedavileri hasta yakınlarının gözetiminde yapılmalıdır." diyen Arınç, Adli Tıp Kurumu'nun görevini yerine getirmediğini vurgulayarak Erdoğan'dan af yetkisini kullanmasını istedi.

İBB'ye yönelik soruşturma başlatılan soruşturma kapsamında yapılan operasyonlarda tutuklanan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Çalık'ın sağlık durumu ciddiyetini koruyor.
Daha önce lösemi hastalığı atlatan Çalık, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı.
Bülent Arınç, Mehmet Murat Çalık'ın sağlık durumuna dikkat çekerek hasta tutuklular için çağrı yaptı.
Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bir süredir tutuklu bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık’ın sağlık durumu hakkında basında yer alan haberler kamuoyunun malumu. Bu vesile ile sağlık sorunları yaşayan tutuklu ve hükümlüler hakkında düşüncelerimi bir kez daha ifade etmek isterim. Kişilerin kimliklerinden bağımsız olarak her şeyden önemli olan yaşam hakkıdır. Tutuksuz yargılanma esastır." dedi.

Hasta hükümlüler için infaz ertelemesi söz konusu olduğunu ve bu prosedürün adli tıp raporuna bağlandığını fakat Adli Tıp Kurumunun yetkisini kullanmadığından bahseden Arınç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın af yetkisini kullanması gerektiğini belirtti.
Bülent Arınç'ın paylaşımında şu ifadelere yer verildi:
"Bir süredir tutuklu bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık’ın sağlık durumu hakkında basında yer alan haberler kamuoyunun malumu. Bu vesile ile sağlık sorunları yaşayan tutuklu ve hükümlüler hakkında düşüncelerimi bir kez daha ifade etmek isterim. Kişilerin kimliklerinden bağımsız olarak her şeyden önemli olan yaşam hakkıdır. Tutuksuz yargılanma esastır. Tutukluluk yerine geçecek pek çok adli kontrol tedbiri vardır. Tutuklu olan kişilerin sağlıkları ciddi tehlike altında ise yetkili merciler derhal harekete geçmeli ve tedavileri hasta yakınlarının gözetiminde yapılmalıdır. Tutukluluk süresince kişi masumiyet karinesinden istifade eder, dolayısıyla bunun için de herhangi bir adli tıp raporuna ihtiyaç yoktur. Savcılık resen ya da basit bir rapor üzerine de kişinin adli kontrol tedbirlerinden birisiyle tahliye edilmesine rahatlıkla karar verebilir. Hükümlülükte ise hasta mahkûmlar ancak adli tıp raporu almak suretiyle infaz ertelemesine tabi tutulmaktadır.
Hasta hükümlüler için infaz ertelemesi söz konusudur ve bu prosedür adli tıp raporuna bağlanmıştır. Adli tıp maalesef bu konuda çok ceberut davranmakta, rapor vermemektedir. Günde 20 ilaç kullanan ve 7 ayrı hastalık taşıyan yaşları 70 ile 85 arasında değişen pek çok hükümlüye ısrarla rapor verilmemiş ve içlerinde vefat edenler olmuştur. Adli tıp bu konuda ısrarlı davranışlarını sürdürmektedir. Buna ilişkin yasal düzenleme yapılabilir. Heyet raporu esas alınır ya da kategorik olarak bazı hastalıklar için hükümlü lehine infaz ertelemesi kabul edilebilir. Adli tıp bunu yapmadığı takdirde Sayın Cumhurbaşkanımızın doğrudan af yetkisini kullanmasından başka yol kalmamaktadır.
Sayın Adalet Bakanımızın vicdan, merhamet ve hukuk bilgisine çok güvenirim. Özellikle başsavcı, savcı ve hâkimlerin bu konuda çok daha adil, vicdanlı ve merhametli davranması; kamunun üzüntü ve endişelerini giderecek kararlar alması gerekmektedir. Özellikle şu aşamada tutuklu olanların tahliyesi ve başka kontrol tedbirleri uygulanması kolay bir konudur. İçeride hastalıkları giderek artan tutuklu kişilerin tahliye edilmesi ve ailelerinin psikolojik desteği ile tedavilerinin gerçekleştirilmesi gerekmektedir."

Sağlık Bakanı açıkladı: 15.082 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.866.012'ye, can kaybı 29.421’e yükseldi!101 izlenme
Ankara YHT Garı para öğütüyor8 izlenme
'Yeni yılda zamlar örtülü şekilde yapılacak'24 izlenme
Memur, Hindi Çiftliği kurdum deyip, 50 milyonluk vurgun yaptı19 izlenme
MİLLİ Savunma Bakanlığı’ndan açıklama: 10 terörist etkisiz hale getirildi23 izlenme
Mansur Yavaş Atatürk'ün mirasına sahip çıktı!48 izlenme
Yabancı uyruklu muavinden yolcuya taciz! Sınır dışı edildi27 izlenme
'Neden torba var, torbacı yok?' sorusuna yanıt aranıyor7 izlenme
Babasını bile Tayyipçi yapan AKP'li 'Köpekler gibi pişmanım !'
İstiklal Marşı'na izin verilmezse G.Saray ve F.Bahçe maça çıkmayacak!
AKP'nin gözde müteahhidi Kılıçdaroğlu'na mektup yazdı, mektupta bakın kimden bahsetti?
Deprem bölgesindeki enkazlar kaldırılmaya devam ediyor: Hatay adeta boş bir araziye döndü...