Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, eski Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli'nin yolsuzluk iddiası nedeniyle güvenlik güçlerince tutuklanması sonrası Cumhuriyet gazetesinde bir yazı kaleme aldı.
"Burnuma pis kokular geliyor" diyen Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, "Zamanında, Ekrem İmamoğlu’na kumpas kurması için Erkan Kararaslan’a yalan ifade verdirtmeye çalıştılar. Tutmadı, hatta Beylikdüzü dosyasından beraat çıktı. Şimdi yine İmamoğlu’nun Beylikdüzü belediye başkanı olduğu döneme dair yeni bir operasyon denemesi mi yapılacak?" açıklamasında bulundu.
Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan'ın bugün yayınladığı yazıdan bir bölüm şöyle:
"Daha önce de yazdım; keşke gerçekten cebimizden çalınan paraların peşine düşseler. Ama hayır, burnuma pis kokular geliyor.
Çünkü: İçişleri Bakanı Soylu’nun bir yıl önce “ihalelerden sorumlu değildir” dediği eski Avcılar Belediye Başkanı Benli, benzer iddialarla bir yıl sonra “ihalelerden sorumlu tutularak” cezaevine gönderiliyor.
Çünkü: FETÖ suçlamasından beraat eden Erkan Karaarslan’a yine “örgütün belediyeler imamı” denilip, yani onu merdiven olarak kullanıp belediyelere yeni bir operasyon başlatılıyor.
Çünkü: Medyaya “yeni operasyonlar gelecek” haberleri sızdırılıyor.
Ve çünkü: Seçim yaklaşıyor.
Cezaevindeki Handan Toprak Benli, dışarıya mesaj göndermiş: “Bu süreçten aklanarak çıkacağıma eminim. Bu operasyonun şahsıma yönelik olmadığını, siyasi bir amaç taşıdığını bilecek kadar aklım var.”
Peki, tahmin edilen büyük siyasi amaç ne?
Erkan Kararaslan ile çalışan CHP’li belediyelerin hepsine operasyon yapmak mı?
Zamanında, Ekrem İmamoğlu’na kumpas kurması için Erkan Kararaslan’a yalan ifade verdirtmeye çalıştılar. Tutmadı, hatta Beylikdüzü dosyasından beraat çıktı. Şimdi yine İmamoğlu’nun Beylikdüzü belediye başkanı olduğu döneme dair yeni bir operasyon denemesi mi yapılacak?
Son iki soru: Tutuklanan Handan Toprak Benli’nin genel başkan yardımcısı olduğu DSP, halen AKP ve MHP ile ittifak masasına oturma ihtimalini düşünüyor mu? Acaba Benli olası bir ittifaka karşı çıkmasının da bedelini ödüyor olabilir mi?"
Yeniçağ
Tecavüz davasına bakan savcıdan skandal sözler: O saate bara gidip içki içerse…110 izlenme
42 işçinin can verdiği madende torpil skandalı: Yazılı sınavdan kalan mühendisler mülakatla işe alınmış!51 izlenme
Bu anket için 680 bin lira verdiler!51 izlenme
TİP'ten, Erdoğan'ın adaylığına sert çıkış: Öyle yağma yok!40 izlenme
Erdoğan'a göre 'fakirlik' tanımı değişmiş!49 izlenme
Murat Ağırel video paylaştı: "Öldürülmem için ihale açıldığı açıkça belirtiliyor"26 izlenme
AKP’li komisyon başkanı bile TÜİK’ten şikâyetçi: "Veriye ulaşamıyoruz"30 izlenme
AKP’nin kalesinde kuyruklar uzadıkça uzadı!66 izlenme
Bakan Işıkhan duyurdu: Emekliye ek zammın yatacağı tarih belli oldu
Şanlıurfa'da bir vatandaş için 'Erdoğan'a hakaret etti' denildi, polis otobüsü durdurup gözaltına aldı!
Açılışını Erdoğan yapacaktı, çöken tavanı sosyal medyada paylaşan çalışana soruşturma!
İmamoğlu: ”Everything will be all right”