ABD’li yatırım bankaları, Goldman Sachs ve JPMorgan Merkez Bankası’nın dün politika faizini yüzde 14’ten yüzde 13’e indirdiği kararını değerlendirdi.
ABD’li yatırım bankaları, Goldman Sachs ve JPMorgan Merkez Bankası’nın dün politika faizini yüzde 14’ten yüzde 13’e indirdiği kararını değerlendirdi. Bankaların uzmanları kararı anlamlandıramazken, bunun TL’nin değer kaybetmesine ve enflasyonun daha da yükselmesine sebep olacağını dile belirtti.
Goldman Sachs’ın notunda “Faiz indirimiyle Türkiye’deki makroekonomik politika karışımının daha sürdürülemez hale geldiğini düşünüyoruz” denirken, JP Morgan uzmanları politika faiziyle enflasyon arasındaki bağın ‘yok olduğuna’ dikkat çekti.
Faiz kararından sonra yatırım bankaları enflasyon beklentilerini de güncelledi. Diken'in aktardığına göre Goldman Sachs karar sonrası enflasyonda zirve tahminini yüzde 90’a çıkardı. JPMorgan’sa faizle enflasyon arasındaki bağın yok olduğunu düşündüğünden dolayı enflasyon tahmininde bulunmadı.
Goldman Sachs hazirandaki tahminini yüzde 10 artırdı
Goldman Sachs, hazirandaki tahmininde, enflasyonun yıl sonunda yüzde 60’a düşeceğini ama düşmeden önce yüzde 80’i göreceğini belirtmişti. JPMorgan da nisandaki tahmininde yıl sonuna çok yakın bir zamana kadar enflasyonun yüzde 6570 aralığında seyredeceği belirtmişti.
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) bu ayki raporuna göre yıllık enflasyon yüzde 79,6’ya yükseldi. Bağımsız akademisyenlerin oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu’ysa (ENAG) temmuz enflasyonunu yüzde 176 olarak hesaplamıştı.
halktv.com.tr
Meclis Sözcüsü Şentop: Erdoğan'ın adaylık tartışması hukuki değil siyasidir25 izlenme
Şehir hastanelerine harcanan para devletin bütçesini boşalttı8 izlenme
Akşener, Kılıçdaroğlu'nun 'Tesettür' çıkışıyla ilgili ilk kez konuştu: Kapanan yaralarla değil kanayan yaralarla ilgilenelim.26 izlenme
Güvercinin Kabe'de cemaatle birlikte secde ettiği iddia edildi! Gerçeğin çok farklı olduğu ortaya çıktı.22 izlenme
Kılıçdaroğlu açıkladığı için mahkum olmuştu! Davutoğlu, Man Adası belgelerini doğruladı75 izlenme
'AKP, binlerce kişiyi ekmeğinden etti'142 izlenme
Varlık Fonu'nun 25 milyon dolar zararında herkes başını kuma gömdü! Bostan ve Şahenk ilişkisi irdelenmiyor25 izlenme
AKP'li Zehra Zümrüt Selçuk'a bir maaş piyangosu daha!38 izlenme
İşte Özgür Özel'in masasındaki anket! Silivri'deki İmamoğlu, Erdoğan'a fark attı
İmamoğlu'nun iptal edilen diploması: Dekan sağlık değil diploma iptali yüzünden istifa etmiş!
CHP'li vekilden şok iddia: Şeker gibi rant!
Herkes Uruguay'da sanıyordu ancak gerçek başka çıktı! Tosun bakın hangi ülkede?