Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, YSK’nın kararıyla tekrarlanan üç ilçedeki seçimlerde MHP’nin oylarının önemli bir bölümünün Millet İttifakı adaylarına kaydığına dikkat çekerek “Honaz, Yusufeli ve Keskin bize İstanbul'u müjdeliyor" dedi.
Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, YSK’nın seçimleri iptal ettiği ve üç ilçede gerçekleşen seçimleri Twitter hesabı üzerinden değerlendirdi.
Seçimin tekrarlandığı Honaz, Yusufeli ve Keskin’de MHP’nin oylarının önemli bir bölümünün Millet İttifakı adaylarına geçtiğine vurgu yapan Özkiraz, “AKP her yerde oy kaybetti CHP ortalama 7 puan oy artırdı. İstanbul'da da aynısı olacak” açıklamasında bulundu.
İşte Kemal Özkiraz’ın o açıklamaları:
Şimdi hesap kitap bilmezler "bakın Yusufeli ve Keskin'de seçimi AKP kazandı" diyecekler. Oysa Honaz, Yusufeli ve Keskin bize İstanbul'u müjdeliyor. Üç ilçenin ikisinde AKPMHP ve millet ittifakı yarışmış, birinde Cumhur ittifakı ile millet ittifakı yarışmıştı.
Şimdi MHP adaylarını çektiği için AKP ikisinde kazandı ama MHP seçmenlerinin önemli bir kısmı iyi partili ve CHP'li adaylara oy verdi. Üç ilçede de AKP+MHP toplamı büyük oy kaybı yaşadı. İki ilçeyi kazanma sebepleri birleşmeleri oldu.
MHP'nin adayı olmayan Honaz'da fark 1200 olmuş. CHP 8 oy farkını 1200 yapmış oysa MHP'nin tamamı gelse bu kadar olmuyor demek ki %56 kadar AKP seçmeni ve çok daha fazla MHP hakkı yenen CHP adayına oy vermiş. Vicdan seçmeni dediğim olay gerçekleşmiş. İstanbul hayırlı olsun.
Yani seçimlerin gasp edildiği her yerde seçmen vicdanı CHP'nin oylarını artırdı.
CHP'nin oyları arttı ise iki ilçede neden AKP kazandı?
Çünkü AKP ile MHP birleşti İstanbul'da ise Honaz'da olduğu gibi AKP ve CHP seçime girdi. Honaz'da olan gösteriyor ki AKP'den CHP'ye geçiş var.
AKP her yerde oy kaybetti CHP ortalama 7 puan oy artırdı. İstanbul'da da aynısı olacak.
AKP'den "pes" dedirten seçim çalışması!144 izlenme
Ayvalık kızgın: Tabiat parkında bulunan koylar ihaleye çıkarılıyor2854 izlenme
Rusya-Ukrayna savaşının seyrini değiştirecek hamle: Zelenskiy’nin eli kuvvetleniyor59 izlenme
İmamoğlu'ndan tutuklamalara tepki: "Hak ettikleri dersi veririz"20 izlenme
Melis'te İsrail gerilimi: "Çocuklar ölürken bunlar 2.3 milyarlık mal satmışlar"45 izlenme
Corona virüsü için hazırlanan odaların görüntüleri ortaya çıktı!152 izlenme
TOKİ'den Suriyelilere ev! Türklere çıkmayan evler Suriyelilere çıktı!49 izlenme
PTT’de virüs var, ama karantina yok iddiası!102 izlenme