ABD,Fransa ve İngiltere'nin Suriye'ye yönelik saldırısı sonrası Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Fransa'nın geri almakla tehdit ettiği onur nişanını (Legion d'honneur) kendi isteğiyle iade etti. Esad, "ABD'nin kölesi olan bir ülkenin onur nişanını tutmayacağını" belirtti.
Suriye Dışişleri Bakanlığı, Suriye Devlet Başkanı Esad'ın 2001 yılında dönemin Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac'ın kendisine verdiği onur nişanını geri verdiğini duyurdu.
Bakanlık açıklamasında Fransa'nın en yüksek düzeyli nişanı olan 'Legion d'honneur'un Suriye'de Batı Avrupa ülkelerini temsil eden Romanya Büyükelçiliği vasıtasıyla geri gönderildiğimi belirtti.
Bakanlık kararın Fransa'nın 14 Nisan'da Suriye hükümetine ait hedeflere yapılan saldırıya katılması nedeniyle alındığını vurgulayarak, ABD'nin emirlerini takip eden bir ülkenin nişanını elde tutmanın Suriye'yi onurlandırmadığı ifade edildi.
'TERÖRİSTLERİ DESTEKLEYEN ABD'NİN TAKİPÇİSİ OLAN KÖLE ÜLKE'
Açıklamada "Teröristleri destekleyen ABD'nin takipçisi olan bir köle ülkeye ait nişanı takmak Devlet Başkanı Esad için bir onur değil" dendi.![]()
'KOLONYALİZM VE KÖLELİK DÖNEMİ SONA ERDİ'
Şinhua haber ajansının aktardığına göre Esad'ın ofisinden yapılan açıklamada da "Kolonyalizm ve kölelik dönemi sona erdi. 7 yıldır terörizmle mücadele eden Suriye ordusu tarafından desteklenen Suriyeliler, çocukça ve umursamaz politikalarla terörize edilemeyecek" ifadelerine yer veridi.
Bu hafta başında Duma'da gerçekleştiği öne sürülen kimyasal saldırı sonrası Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Esad'a verilen onur nişanına yönelik disiplin işlemi başlatıldığını teyit etmişti.
Fransa'nın en yüksek düzeydeki devlet nişanı 'Legion d'honneur' 1802 yılında Napolyon Bonapart tarafından verilmeye başlandı. Bugüne kadar yaklaşık 93 bin kişiye takdim edildi.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/dunya/961271/Esad__Fransa_nin_verdigi_onur_nisanini_iade_etti.html
Kahve fiyatlarını görenler şok oldu! Sene başında 30 liraydı, şimdi 140 lira!44 izlenme
ABB'den Osman Gökçek'in 'bardak ihalesi' iddialarına sert yanıt: "Hırsıza hırsız olduğunu unutturmayacağız!"21 izlenme
Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç, Ayhan Bora Kaplan davasının gizli tanığı Serdar Sertçelik soruşturmasında polisleri suçladı71 izlenme
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: "Sözümüzü tuttuk" Diyarbakır Cezaevi müze olacak24 izlenme
İddialar AKP'yi de korkuttu! Mesut Özarslan'a kapıyı kapattılar mı?11 izlenme
Gizli ihaleyle 58 milyon liraya onarılan pist yine çatladı! Trabzon Havalimanı bir kez daha kapatıldı!49 izlenme
İşte Hatay’ın bina yıkılmayan tek ilçesi: Can kaybı yok38 izlenme
YARSAV eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'na saldırı!144 izlenme
Muharrem İnce: Hazır olun bayramdan sonra tekrar yollara düşeceğiz
Kocaeli Valisi ve Belediye Başkanı taziye alanından kovuldu: "Hesap vermeniz lazım!"
Skandal görüntüler ortaya çıktı: Kızılay halkı da zehirlemiş
CHP-HDP deyince başka, AKP-HDP deyince başka konuşup anında U dönüşü yapan vatandaş izlenme rekoru kırdı!