CHP Şanlıurfa Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Harran Üniversitesi Hastanesi'nde hurdaya ayrılan tıbbi cihazların usulsüz şekilde başka adreslere taşındığını belirterek, konuyu kamuoyuyla paylaştı. Tanal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bu bir hırsızlıktır. Kamu malı açıkça yağmalanmıştır" ifadelerini kullandı.
Söz konusu iddialar, Şanlıurfa merkezli bir internet sitesinde 23 Şubat 2024 tarihinde yayımlanan "Harran Üniversitesi bu iddialarla çalkalanıyor" başlıklı haberle gündeme gelmişti. Haberde, bazı tıbbi cihazların hurdaya ayrıldığı ancak bu cihazların bir kısmının hurda merkezine götürülmediği öne sürülmüştü. Harran Üniversitesi Rektörlüğü, haberin ardından soruşturma başlatarak, iddiaların araştırılması için bir komisyon kurdu.

Tanal, soruşturma komisyonu başkanı Prof. Dr. Abulcenap Cevheri'nin imzasını taşıyan ön inceleme raporunu paylaşarak, "Harran Üniversitesi Hastanesi'nde tıbbi cihazlar, tanklar, motorlar 'hurda' adı altında sistem dışına çıkarılmış, hurda merkezine değil, başka adreslere indirilmiştir. Kamera kayıtları ve resmi tutanaklarla sabittir" dedi. Milletvekili Tanal, yetkililere seslenerek, "Bu olay, resmen kamu malı kaçırmaktır! Bu saatten sonra susan da suç ortağıdır!” dedi.

Savcıları konuyu araştırmaları için göreve çağıran Tanal, “Milli Eğitim Bakanı! Bu sizin sorumluluğunuz! YÖK! Bu rezaletin üzerini örterseniz siz de suç işlersiniz!" ifadelerini kullandı.
Tanal, Türk Ceza Kanunu'nun 257. maddesi gereği görevi kötüye kullanma ve 155. maddesi gereği zimmet suçlarının işlendiğini belirterek, "Devletin malını talan edenleri koruyan herkes bu halkın lanetini alır! Şanlıurfa’yı sahipsiz sananlara buradan ilan ediyoruz: Harran Üniversitesi’ndeki bu kamu yağmasının hesabı sorulacak! Takipçisiyiz! Peşini bırakmayacağız!" dedi.
Gerçek Gündem
Fenerbahçe için Vincent Aboubakar düşüncesi43 izlenme
MUÇEV’e kıyak üstüne kıyak: Plajlar yetmedi şimdi de yat limanı!74 izlenme
Skandalı Feridun Niğdelioğlu ortaya çıkardı: "Arda Turan, BDDK Başkanı ve yönetim kurulunu gece yarısı hizaya dizip hepsine hesap soruyor"60 izlenme
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden ihtiyaç sahibi emeklilere belediyeden büyük destek32 izlenme
Bir kez daha Cumhuriyet'i hedef aldı! Erdoğan: Birileri ısrarla bu ülkenin tarihini 1923'ten başlatmaya çalışıyor464 izlenme
Savcılıktan İmamoğlu'na suikast iddiasına takipsizlik kararı!44 izlenme
İtalya'da 4 Eczacıbaşı çalışanının hayatını kaybettiği helikopter kazasının sır perdesi aralanacak mı?44 izlenme
AKP seçmeni erken seçim istiyor! Hapisteki İmamoğlu Erdoğan'a fark attı20 izlenme