Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle üniversiteleri uzaktan eğitime geçirip yurtları boşaltan iktidar, aynı kararı yatılı Kuran kurslarına uygulamadı. Söz konusu kurslar, pazartesiden itibaren eğitim öğretime başlayacak.
Hem Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) hem de Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Türkiye genelinde eğitime ara verdi. MEB, aranın ardından eğitim öğretimin 20 Şubat’ta başlayacağını duyurdu. YÖK ise bahar döneminin uzaktan eğitim yoluyla tamamlanacağını açıkladı. KYK yurtları ise depremzedeler için boşaltıldı. Eğitimle ilgili kararlar tartışılırken, bir karar da Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan geldi.
"EĞİTİME BAŞLANACAK"
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç tarafından il müftülüklerine “eğitim ve öğretime açılış” konulu yazı gönderildi. Yazıda, “Deprem bölgesi dışında kalan illerde yatılı ve gündüzlü tüm Kuran kurslarında 20 Şubat itibarıyla eğitim öğretime başlanacak” denildi.
Depremden yoğun olarak etkilenen Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman’daki Kuran kurslarında tüm eğitim öğretim faaliyetlerine ara verildiği belirtilirken deprem bölgesindeki diğer 8 ilde ise 27 Şubat itibarıyla sadece hafızlık eğitimlerine yüz yüze veya çevrimiçi olarak başlanabileceği aktarıldı.
Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, depremler nedeniyle 10 ilden diğer illerdeki okullara nakil olan öğrencilerin de devamsızlıkla ilgili hükümlerden muaf tutulmasına karar verdiklerini açıkladı.
Vatandaşlar canlı yayında isyan etti 'Maaştan başka her şeye zam !'445 izlenme
Çocuğa cinsel istismar davasında skandal karar! ‘Mağdurun rızası var’61 izlenme
Ekrem İmamoğlu’ndan sonra şimdi de Mansur Yavaş’tan yemek hamlesi!198 izlenme
Erdoğan'ın rekor oy aldığı Sincik’te yurttaşlar isyan etti: “Atatürk ‘Köylü milletin efendisidir’ dedi ama şu anda köylü milletin kölesi oldu”59 izlenme
Özgür Özel, Bahçeli ve Erdoğan'ın TRT videosunu paylaştı! "Verilen söz tutulmalı"22 izlenme
Sinan Ateş davasında ‘Pankart’ savunması boşa düştü: İşte iddiaları çürüten 'Adres' detayı44 izlenme
Anıtkabir'de Özgür Özel'e çelenk engeli29 izlenme
Yaparsa AKP yapar, oy yoksa tren de yok38 izlenme
Katar medyasından çarpıcı Türkiye analizi: "Instagram yasağı ile İsrail'den..."
Yarın başlıyor! İşte ayçiçek yağına gelen zammın listesi!
Yaşlılar borç kıskacında: AKP'li yıllarda 64 kat arttı
Dolar kuru 25 lira mı olacak? Bakan Nureddin Nebati'nin sözleri Berat Albayrak'ı hatırlattı