Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle üniversiteleri uzaktan eğitime geçirip yurtları boşaltan iktidar, aynı kararı yatılı Kuran kurslarına uygulamadı. Söz konusu kurslar, pazartesiden itibaren eğitim öğretime başlayacak.
Hem Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) hem de Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Türkiye genelinde eğitime ara verdi. MEB, aranın ardından eğitim öğretimin 20 Şubat’ta başlayacağını duyurdu. YÖK ise bahar döneminin uzaktan eğitim yoluyla tamamlanacağını açıkladı. KYK yurtları ise depremzedeler için boşaltıldı. Eğitimle ilgili kararlar tartışılırken, bir karar da Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan geldi.
"EĞİTİME BAŞLANACAK"
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç tarafından il müftülüklerine “eğitim ve öğretime açılış” konulu yazı gönderildi. Yazıda, “Deprem bölgesi dışında kalan illerde yatılı ve gündüzlü tüm Kuran kurslarında 20 Şubat itibarıyla eğitim öğretime başlanacak” denildi.
Depremden yoğun olarak etkilenen Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman’daki Kuran kurslarında tüm eğitim öğretim faaliyetlerine ara verildiği belirtilirken deprem bölgesindeki diğer 8 ilde ise 27 Şubat itibarıyla sadece hafızlık eğitimlerine yüz yüze veya çevrimiçi olarak başlanabileceği aktarıldı.
Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, depremler nedeniyle 10 ilden diğer illerdeki okullara nakil olan öğrencilerin de devamsızlıkla ilgili hükümlerden muaf tutulmasına karar verdiklerini açıkladı.
Meteoroloji'den 9 kentimiz için "sarı kodlu" uyarı31 izlenme
Akit yazarı Dilipak’tan al haberi: Belediye başkanının yeğenine rüşvet vermeyen işadamı "FETÖ'cü" diye baskın yedi!689 izlenme
Şişli kayyumu, AKP’li ismi başkan yardımcısı olarak atadı25 izlenme
Bomba kulis sızdı: Saray'da erken seçim için hareketlilik başladı!67 izlenme
AKP'li belediyeler arsa satışını yüzde 200’den fazla artırdı!75 izlenme
2020 Türkiye'si: Hukukta 60'ıncı, dünya sefalet endeksinde 4'üncü, nitelikli eğitime erişimde 118'nci sırada!106 izlenme
Erdoğan'a 'ucuz adam' diyen İlyas Salman'a 'Cumhurbaşkanına hakaret' iddiasıyla dava24 izlenme
Alanındaki tek fabrikaydı: Önce kapattılar şimdi devrediliyor17 izlenme