İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi kararıyla CHP İstanbul İl yönetiminin tedbiren görevden alınmasının ardından akşam saatlerinde çok sayıda çevik kuvvet ekibinin, CHP İstanbul İl Başkanlığı binasını abluka altına alması ve sonrasında yaşananlar uluslararası kamuoyunun da gündemine oturdu.

İngiliz haber ajansı Reuters, CHP'nin vatandaşlara ve İstanbul'da yaşayanlara sokağa çıkma çağrısında bulunduğunu hatırlatırken CHP lideri Özgür Özel'in de bu durumu "abluka" olarak tanımladığına dikkat çekildi.

Haberde, "Cumhuriyet Halk Partisi, aylarca süren yasal baskının hedefi oldu. Bu baskıda, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başlıca siyasi rakibi olan İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da dahil olmak üzere yüzlerce CHP üyesi gözaltına alındı. İmamoğlu'nun Mart ayında tutuklanması, Türkiye'de son on yılın en büyük sokak protestolarını tetikledi. CHP, kendisine yöneltilen tüm suçlamaları reddetti ve yasal önlemlerin, Erdoğan'a karşı seçim tehditlerini ortadan kaldırmak ve muhalefeti zayıflatmak için siyasallaştırılmış girişimler olduğunu söyledi" denildi.

Özel'in halkı sokağa çağırdığına dikkat çekilirken İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamalarına da yer verildi. Yerlikaya, X üzerinden, "Mahkeme kararlarını hiçe sayarak insanları sokağa dökmeye çalışmak, açıkça kanuna karşı gelmektir. Kimse kanunların üstünde değildir. Devlet, herhangi bir yasadışı girişime karşı kararlılıkla gerekli önlemleri alacaktır" demişti.
ABD merkezli medya kuruluşu Bloomberg ise, "Muhalefetin merkez binasını polisin 'abluka'ya almasından sonra İstanbul'da tansiyon artıyor" başlığını kullandı.
Bloomberg, yüzlerce polisin binaya girişi engellediğini ve tansiyonun yükseldiğini aktarırken, CHP'nin bu durumu "abluka" olarak tanımladığına da dikkat çekildi.
Valiliğin bazı bölgelerde eylem ve protesto yasağı getirdiği de belirtilirken bina önünde yoğun bir kalabalığın olduğu da aktarıldı.
Nefes
TÜİK pes etti, verileri mahkemeye ulaştırdı24 izlenme
Vahim tabloyu Fatma Şahin açıkladı: "60 bin nüfuslu ilçenin yarısı yok"78 izlenme
Gerici derneğin başkanı Alparslan Kuytul, mitingine Peygamberimizi alet etti ! 'Peygamberimiz şu anda aramızda'316 izlenme
AKP'ye oy vermeyen İstanbullular iktidar tarafından cezalandırılıyor!60 izlenme
Alpay Azap, Bilim Kurulu üyeliğinden ayrıldı!94 izlenme
Kadir Atalay: “Özhaseki Erdoğan’dan sonuçları gizledi”198 izlenme
Doğalgaz ve elektriğe büyük zam!204 izlenme
Bilim Kurulu üyesi, Sinovac aşısının etkinlik oranında ülkeler arasındaki farkı açıkladı53 izlenme
Kim bu adamlar? Çete lideri Ayhan Bora Kaplan'ın gözaltı videosunda dikkat çeken ayrıntı!
‘Böbreğimi satmak istiyorum, borcum çok isteyen olursa haber verir misiniz?’
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni yılı işaret etti! İşte asgari ücret artışı için konuşulan rakam
2 yılda 12 bin milyoner Türkiye’yi terk etti!