Optimar Araştırma’nın Ağustos ayı Siyasal Araştırmalar anketinde, 'Ülken için savaşır mısın?' sorusu soruldu. O ankette AKP ve MHP seçmeninin verdiği yanıt ise polemik konusu oldu.
Kamuoyu araştırma şirketi Optimar'ın Ağustos ayında yaptığı Siyasal Araştırmalar anketinde kamuoyunun çeşitli eğilimleri ölçüldü.
Ankatte sorulan sorulardan biri ise “.. Olası bir savaş halinde ülkeniz için savaşır mısınız?..” şeklindeydi.
Anket sonuçlarını köşesine taşıyan hükümete Star yazarı Esoy Dede, AKP ve MHPseçmeninin verdiği yanıtları sorguladı:
"Vatandaşın yüzde 31’i kesinlikle savaşırım derken yüzde 33’ü biraz daha çekimser bir tonla ‘savaşırım’ demiş.. Bu iki verinin toplamı yüzde 64.. Peki ya gerisi?.. Açık söyleyeyim hayal kırıklığıdır benim için bu. Şimdi daha trajik olan tabloya geliyorum..‘Ülkem savaşa girerse ben de savaşırım’ diyenlerin sayısı MHP’ye oy verenler arasında yüzde 88, AK Parti’ye oy verenler arasında ise yüzde 80.."
"Yüzde 100 çıkması gerekiyor muydu?"
İsim vermeden HDP'ye oy veren yüzde 7.5'luk kesimin bu soruya 'Evet' yanıtı vermeyeceğini savunan Star yazarı, 'kesinlikle savaşırım' diyenlerin oranının sadece yüzde 31 olmasına dikkat çekerken, MHP seçmeninde bu oranın yüzde 88, AKPseçmeninde ise yüzde 80 olmasına şaşırdığını "Bu iki parti seçmeninde oranın % 100 çıkması gerekiyor muydu?.. Ne değişti acaba?.. " sözleri ile dile getirdi.
YANIT ANKETÇİDEN GELDİ
Star yazarı Dede'nin bu sorusuna yanıt ise Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir'den geldi. Daşdemir, Twitter'dan verdiği yanıtta "Ağustos ayı Türkiye’nin Nabzı araştırmamızdaki “savaş halinde ülkeniz için savaşır mısınız?” Sonucunu @ersoydede köşesine taşımış ve oranları düşük bulmuş, %10 hain kontenjanını düşündüğümüz zaman “savaşmam” diyen % 16 oranı da çok yüksek sayılmaz. Elbette % 100 çıkmasını bekleriz. Ancak, PKK için dağa çıkanlar da Fetö adına asker, polis, adalet kurumlarına yerleşen okullarda çocuklarımızı devşiren kanı bozukların da aramızdan çıkarıldığını unutmamak gerek. Türk Milleti kritik cevabını 15 Temmuz ‘da olduğu gibi o an gelince verir" diye yazdı.
Elbette % 100 çıkmasını bekleriz. Ancak, PKK için dağa çıkanlar da Fetö adına asker, polis, adalet kurumlarına yerleşen okullarda çocuklarımızı devşiren kanı bozukların da aramızdan çıkarıldığını unutmamak gerek.
— Hilmi Daşdemir (@DasdemirHilmi) 9 Eylül 2018
Ağustos ayı Türkiye’nin Nabzı araştırmamızdaki “savaş halinde ülkeniz için savaşır mısınız?” Sonucunu @ersoydede köşesine taşımış ve oranları düşük bulmuş, %10 hain kontenjanını düşündüğümüz zaman “savaşmam” diyen % 16 oranı da çok yüksek sayılmaz. pic.twitter.com/nM3bCKZ9xY
— Hilmi Daşdemir (@DasdemirHilmi) 9 Eylül 2018
http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/ulkenicinsavasirmisinanketindebakinsonuch110552.html
EYT'de eksik primi kalanlar için ucuz borçlanmada son hafta38 izlenme
İktidar paraya sıkıştı trafikte haraç alacak10 izlenme
Türkiye'deki olayları görmeyip, Paris'teki olayları yayınlayan TRT'ye sert tepki !3737 izlenme
Bakanlıktan yoksulluk itirafı34 izlenme
Laik Türkiye’nin geldiği nokta: Dışişleri Bakanlığı Cumhuriyet Bayramı resepsiyonlarında içki servisini yasakladı iddiası!94 izlenme
Mahfi Eğilmez asgari ücretin ne kadar olacağını açıkladı22 izlenme
Kumanda Katar’ın eline geçer!102 izlenme
Espiri değil! AKP'li isim, at üstünde Diriliş Ertuğrul müziği ile konuşmaya gitti!208 izlenme
Otobüs şoförü Denizhan Şahin'iN pompalı tüfekle öldürüldüğü ortaya çıktı
AKP'li kadın ekonomiyi eleştiren adamı nankörlükle suçladı, aylıklarını kesmekle tehdit etti
İran'dan gerilimi tırmandıracak çıkış: "Bombalarının ateşi yakında Siyonistleri saracak"
Çankaya Seçim Merkezinde çuvallar dolusu oy daha girilmemiş !