Türkiye bundan tam bir yıl önce 9 saat arayla 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki büyük depremle sarsıldı. 14 milyondan fazla insanın yaşadığı 11 ilde 35 bin 355 bina yıkıldı, resmi rakamlara göre 53 bini aşkın kişi yaşamını yitirdi.
Cumhurbaşkanlığı verilerine göre depremden etkilenen 11 ilde bulunan toplam 2 milyon 618 bin 697 binanın 1 milyon 712 bin 182'si sarsıntıdan etkilendi.
Bu verilere göre 35 bin 355 bina yıkıldığı, 17 bin 491 binanın da acil olarak yıkılması gerektiği ve 179 bin 786 binanın ağır, 40 bin 228 binanın orta ve 431 bin 421 binanın az hasarlı olduğu tespit edildi.
Depremin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen vaad edilen kalıcı konutların yüzde 10'a yakını teslim edilebildi. Çadır ve konteynerlerde yaşayan milyonlarca kişi kalıcı konut beklerken birçok noktada hâlâ ağır hasarlı binalar dahi kaldırılmış değil.
Demremin birinci yılında manzara bu halde iken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tam da depremin yıl dönümünde Doğu Afrika ülkesi Cibuti'de baraj ve meydan açılışına katıldı.

Bakan Uraloğlu İstanbul Meydanı'nın açılışında konuşuyor
"KENDİMİ EVİMDE GİBİ HİSSEDİYORUM"
Uraloğlu, İstanbul Meydanı'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, Cibuti'de kendisini evinde gibi hissettiğini söyledi. Meydanın yapılmasına destek verenlere teşekkür eden Uraloğlu, "Dün Dostluk Barajı'mızı açtık, bugün de İstanbul Meydanı'mızı açıyoruz. Hayırlı olsun. Türkiye ve Cibuti her zaman kardeş olmuştur, bundan sonra da kardeş olacaktır. Gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ediyorum." dedi.
Cibuti Belediye Başkanı Said Davut Muhammed ise İstanbul Meydanı'nın inşa edilmesinin ortak bir mirasın paylaşılmasının ve ortak bir tarihe sahip olunduğunun göstergesi niteliğini taşıdığını belirtti.

Sultan II. Abdülhamid Han Camii
ABDÜLHAMİT CAMİSİNE ZİYARET
Bakan Uraloğlu, daha sonra Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfınca Cibuti halkına hediye olarak yaptırılan Sultan Abdülhamit Camisi'ni ziyaret etti. Camide, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler için Mevlit okundu.
8 MİLYON DOLARLIK CAMİ
2019 yılında TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın katılımıyla açılışı yapılan ve Cibuti’nin en büyük camisi olan Sultan II. Abdülhamid Han Camii için 7 milyon 980 bin dolar harcanmıştı.
Sözcü
AKP'liden AKP'liye kıyak ihale davalık oldu53 izlenme
Muharrem İnce: Erdoğan, İsmet Paşa’nın tırnağının paresi olamaz!181 izlenme
Nevşin Mengü'den 'pipi'li tepki265 izlenme
Mansur Yavaş "Lozan tartışma konusu yapılamaz" dedi, referandum istedi39 izlenme
AKP'li belediye başkanı derdini "Binalar hasarlı, yan yatmış, o zaman kâğıt verin bize" diyen anlatan depremzedeyi çadırdan gözaltına aldırdı!264 izlenme
Ege'de kitlesel işten çıkarmalar: Firmalar iflas ve konkordato ilanına hazırlanıyor192 izlenme
Türkiye'nin ünlü inşaat şirketi iflasın pençesinde! Sahibi o futbol kulübünde yönetici37 izlenme
İşte TBMM'de AYM'nin Can Atalay'a tahliye kararının okunduğu anlar28 izlenme
Murat Kurum mal varlığına 1 haftada 1 ev ekledi!
Atatürk'e hakaret eden veremlinin döner taktığı görüntüler ortaya çıktı
Oğuz Murat Aci'nin hayatını kaybettiği feci kazada flaş gelişme! Yeni görüntüler ortaya çıktı
İstanbul Kongresi kararının ardından CHP'nin kongreleri tek tek engelleniyor