Rusya’nın Donbas operasyonunda 4. güne girildi. Rus devlet medyasında yer alan haberlerde, Rusya Devlet Başkanı Yardımcısı Medinskiy, "Ukrayna Gomel bölgesinde görüşme yapmayı kabul etti, Rus heyeti oraya gidiyor" dedi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ise daha önce Budapeşte, Varşova veya İstanbul’da görüşmek istediğini belirtmişti.
Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi'nden yapılan açıklamada ise Rusya ile müzakereler teyit edildi. Açıklamada, "Rusya ile müzakereler BelarusRusya sınırında yapılacak. Heyetler ön koşulsuz buluşacak" denildi.
Zelenski sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, "UkraynaBelarus sınırında, Pripyat Nehri yakınında, Ukrayna heyetinin Rus heyetiyle ön koşulsuz görüşmesi konusunda mutabık kaldık" ifadelerine yer verildi.
Zelenski açıklamalarının devamında şunları kaydetti:
"Alexander Lukashenko, Ukrayna heyetinin seyahati, görüşmeleri ve dönüşü sırasında Belarus topraklarında konuşlanmış tüm uçakların, helikopterlerin ve füzelerin yerde kalmasını sağlama sorumluluğunu üstlendi."
Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, savaşa son vermek ve müzakerelere başlamak için bir yol aradıklarını vurgulayarak, "Putin'in silahları teslim edin ve Gomel'e gelin ültimatomuna inanmadık. Rus ordusunun Ukrayna topraklarından çekilmesini istiyoruz ve bunu başaracağımıza inanıyoruz" dedi.
Bodnar, ayrıca Türkiye'de yapılan Bayraktar'ların Ukrayna'nın savunmasında çok etkili olduğuna dikkat çekti.
Belediyenin yardım kolileri AKP parti bürosunda!462 izlenme
Eski MİT yöneticisinden 'Sedat Peker' çıkışı: Diğerleri gibi değil!58 izlenme
Hamas: kökeni, ideolojisi, siyaseti, organizasyon modeli34 izlenme
Emekli ikramiyesi zammında masada 2 rakam var34 izlenme
Ziraat Bankası, Simit Sarayı'nı neden alıyor? İşte 7 maddede 'simit' olayının perde arkası..143 izlenme
Gaziantep’te uzun namlulu silahlarla sokağa çıkıp poz kesen kişilere ters kelepçeli gözaltı48 izlenme
AKP döneminde oluşan kuyruklar uzuyor! Bu kez Niğde’de -5 derecede ucuz ayçiçek yağı ve pirinç kuyruğu!48 izlenme
Çorum’da 6 çocuğa cinsel istismar!72 izlenme
Ankara'daki patlamadan sonra haber alınamayan yurttaşın yakını 'Hırsınız da iktidarınız da yerin dibine batsın'
İçişleri Bakanlığı'nın çalışmaları hükümette nasıl değerlendiriliyor?
Türkiye konut fiyat artışında dört yıldır zirvede
FETÖ'cü tespitinde görevli yüzbaşı da FETÖ'cü çıktı!