Vatandaşa daha ucuz ürünler ulaştırma hedefiyle kurulan Tarım Kredi marketlerde, temel gıda ürünlerinin pahalı olması tepki çekti.
Tarım Kredi marketlerde özellikle temel gıda ürünlerinin, yerel ve zincir marketlere göre daha pahalı olduğu görüldü.
Kooperatif markette; pirinç, bulgur, nohut, yağ, şeker, un ve süt gibi ürünlerin fiyatları zincir marketleri solladı.
Vatandaşlar, fiyat karşılaştırması yaparak en ucuz ürünü alırken, pahalı olmasından dolayı Tarım Kredi marketinden alışveriş yapmadıklarını söylediler.
İstanbul'daki Tarım Kredi marketlerinde 1 kilogram pirinç 52,90 liradan satılırken, yakınlardaki zincir markette aynı kilodaki ürün 45,50 liradan satılıyor.
Tarım Kredi marketinde 1 kilogram bulgur 21,90 liradan satılırken, zincir markette bu ürün 17,50 liraya satılıyor. Kooperatif markette 1 kilogram nohut 45,50 liraya satılırken, zincir markette aynı ürün 39,50 liradan satılıyor.
Tarım Kredi marketinde 1 litre süt 32,90 liradan, 1 kilogram un 15,95 liradan, 5 litre ayçiçek yağı 186,50 liradan satılıyor. Zincir markette 1 litre süt 29,99 liradan, 1 kilogram un 14,99 liradan, 5 litre ayçiçek yağı 165 liradan satılıyor.
"İNDİRİM GELECEĞİNİ SÖYLEDİLER AMA HALEN YOK"
Market alışverişi yapan bir tüketici, “Daha önceden indirim geleceğini söylemişlerdi ancak halen indirim yok. Diğer marketlere göre tarım marketindeki fiyatlar çok daha pahalı. Genel olarak sürekli fiyat karşılaştırması yaparak ürünlerimi alıyorum. Üç tane market gezdim” ifadelerini kullandı.
"MARKETLERE GÖRE DAHA PAHALI"
İhtiyaçlarını almaya markete gelen başka bir tüketici ise “Pahalı olmasından dolayı kooperatif marketten alışveriş yapmıyorum. Yağ, şeker, pirinç gibi ürünler pahalı. Zaten bunlar en önemli gıdalar. Kooperatif market diğer marketlere göre daha pahalı” diyerek tepki gösterdi. (İHA)
KRT
Mahkeme, Adalar'daki imar planına 'dur' dedi23 izlenme
Ankara'da bebek bezini taneyle satan bakkal: "Bir adet bezi 7,5 liraya satıyorum. Paket alabilen kimse yok"24 izlenme
Gelecek Partisi, cumhurbaşkanı adayını İstanbul'da açıkladı.36 izlenme
'İsrail-Türkiye anlaşmasının gizli ek maddeleri var'94 izlenme
Yandaş yazardan akıllara ziyan deprem yorumu43 izlenme
Böcek ailesinin zehirlenmesinde korkunç detay: Nazilerin gaz odalarında kullandığı kimyasalı kullanmışlar20 izlenme
İstanbul’un en kritik ilçesinde AKP adayı belli CHP adayı belli değil31 izlenme
Anıtkabir’de tüyleri diken diken eden görüntüler !224 izlenme
Memurlar meydandan haykırdı: "Maaş artışları yeniden hesaplansın"
PKK'nın dağ kadroları iktidarı sıkıştırmaya başladı! Üst düzey yöneticisi Bahçeli'ye mesaj yolladı
Teğmen Deniz Demirtaş'ın ihraç kararı iptal edildi
Asgari ücrette rakam 17.500'lerden 14 bin, 15 binlere indi: Peki gerçek rakam ne olacak?