Depremin vurduğu illerin afet bölgesi ilan edilmesinden sonra elektrik, su ve doğalgaz faturalarının da 3 ay erteleneceği açıklamasına rağmen Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) vatandaşa bir de fatura şoku yarattı.
FATURALAR ZAMLI YANSITILDI
Deprem travması yaşayan vatandaşlar bir de fatura travmasıyla güne başladı. Bu da yetmezmiş gibi elektrik birim fiyatı da son kesilen faturalara zamlı olarak yansıtıldı. Son endeksi 24 Şubat günü okuyan DEDAŞ, vatandaşa gönderdiği zamlı faturanın da son ödeme tarihini de 6 Mart 2023 olarak belirledi.
Birim fiyatını da depremzedeye zamlı yansıtan DEDAŞ, bir önceki dönem faturanın bin 554.378 lira iken, birim fiyatına yapılan zamla son kesimi yapılan fatura bin 566.703 TL olarak gösterildi.
“BU VİCDANLARIN, YÜREKLERİN NASIRLAŞMASIDIR”
Fatura gönderilen evlerin önemli bir kısmı deprem nedeniyle boşaltılırken ve şu anda kimsenin ikamet etmediği az hasar raporu verilen konut sahibi depremzedeler, yaşadıkları karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.
Depremzedeler, “Enerji Bakanlığı bu konuda açıklama yapmasına rağmen DEDAŞ bizlere fatura göndermekten geri durmadı. Üstelik zamlı fatura. Bunun adı da fırsatçılıktır. Ev kiralarında fahiş artış yapan, taşımacılık ve nakliyecilik de yapılan fırsatçılığın bir benzeridir. Psikolojimiz alt üst olmuş bir durumdayken insanlara zamlı fatura gönderiyorlar. Bu kadar da olmaz. Bu vicdanların, yüreklerin nasırlaşmasıdır. Çadırda insanlar yaşam mücadelesi verirken, onlar fatura gönderiyor, bir de son ödeme tarihi için de uyarıyor. Yazıklar olsun” diyerek tepki gösterdiler.
Sözcü
Üç Ulaştırma Bakanı bir yolu bitiremedi!118 izlenme
AKP'den vekil olamadı ama ihale rekortmeni oldu: Erdoğan’ın kitabıyla poz verdi, devletten bol bol ihale aldı47 izlenme
Sinan Ateş'in annesi: "Mahkemede bizimle dalga geçtiler. Böyle mi olmalı mahkeme?"36 izlenme
Naci Görür bu sefer 'su' için uyardı: "Umarım İSKİ Genel Müdürü bir an önce döner"41 izlenme
Rusya'dan ABD'ye tehdit gibi uyarı: 'Düşünme bile!'30 izlenme
İnternete yeni zamlar kapıda!148 izlenme
Tarikat üyesi gerici, doktorları sapıklıkla suçladı! Karma eğitimi de hedef aldı59 izlenme
Kılıçdaroğlu, iktidara gelmesi durumunda yapacağı ilk eylemi paylaştı ve salonda bir alkış tufanı koptu.49 izlenme
Altını çize çize uyardı: "35 yıl sonra bir ilk yaşandı"
Arda Turan'ın yeni ses kaydı ortaya çıktı! İşte bankacı Seçil Erzan'ın çekirdek kadrosu
Cem Küçük telefon şifresini vermeyince daha önceki sözleri gündem oldu: "Bir şey yoksa şifreyi verirsin"
Erdoğan’ın yardımcısı ile eşine ihale yağdı