İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa, 26 Nisan günü İBB'ye yönelik ikinci dalga operasyon kapsamında gözaltına alınmış, ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

Başa, İSKİ'nin Kanal İstanbul güzergâhında yer alan Sazlıdere Barajı Havzası'ndaki TOKİ konutları için yıkım tebligatı göndermesinin hemen ardından gözaltına alınması tepkilere yol açtı.

Başa'nın tutuklanmasına bir tepki de Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den geldi. Görür, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İstanbul’da deprem kadar su kaynaklarının korunması da beka meselesi olduğunun altını çizerek, "Umarım İSKİ Genel Müdürü bir an önce vazifesinin başına dönerek hayati öneme haiz bu uğraşını sürdürür" ifadelerini kullandı.

Soylu Ali Ayvazoğlu’na neden sahip çıkıyor?128 izlenme
Eğitim masrafları yüzde 738 zamlandı30 izlenme
Kazada 15 kişi hayatını kaybetti, Sırbistan başbakanı istifa etti27 izlenme
İBB Genel Sekreter Yardımcısı kendisi hakkında müfettiş incelemesi istedi! İncelemeyi bakın neden istemiş!137 izlenme
İş Bankası'nda 3 genel müdür istifa etti!108 izlenme
Faizde 6 hafta sonra bir ilk: Seçim öncesi dikkat çeken hareket42 izlenme
500 milyon lirayı tahsil için 1.5 milyarlık villa vermiş38 izlenme
Müyesser Yıldız: Merak etmeyin, midem kazınsa da omurgam sağlam66 izlenme
İstanbul’da metroda saç tokası satan Suriyeli çocuğa şiddet! Haluk Levent’ten tepki: "Biz neye dönüştük böyle?"
Rusya ile imzalanan mutabakata ABD'den ilk tepki
Özgür Özel Konya'da konuştu: İmamoğlu'ndan tek istediği...
Erdoğan 'Benim vatandaşıma 5 yıldızlı otel lüksünde hastaneler yakışır' Buyrun bu da görüntüleri !