Dün akşam ve gece İstanbul Tuzla’yı etkisi altına alan ve 100’e yakın kişinin hastaneler koşmasına sebep olan, özellikle de astım hastalarını çok güç durumda bırakan Trichloroethylene maddesi nedir?
Trikloretilen kararlı, renksiz ve fotoreaktif bir sıvıdır. Kloroform benzeri bir kokudadır. Trichloroethylene maddesi tekstil ve metal sektöründe boya çözücü olarak kullanılıyor.
Metallerin yağlarının temizlenmesinde, ekstraksiyon çözücüsü olarak yağ ve wax’larda, boyalarda çözücü olarak, kuru temizlemede soğutucu ve ısı transferi sıvısı olarak, elektronik parçaların temizlenmesinde, boya ve tutkallarda seyreltici, tekstil sanayisinde kimyasal ara madde, havacılık endüstrisinde ise sıvı oksijen püskürtülmesinde kullanılır.
GÖRÜLMESİ OLASI YAN ETKİLER
Maddeye kısa süreli maruz kalındığında baş ağrısı, baş dönmesi ve uyku haline belirtileri ortaya çıkıyor.
Maddeye maruz kalan hamilelerde düşük yapma, düşük doğum ağırlığı, çocuklarda merkezi sinir sistemi rahatsızlıkları, kronik kalp sorunları görülmüş.
Maddeye maruz bırakılan farelerde böbrek ve karaciğer kanserinde ciddi artışlar gözlenmiş.
Teşkilatın internet sitesinde, bu tip ürünleri kullanan fabrikalardan sızıntı olabileceği belirtilerek çevrede yaşayan çocukların çamurda oynamasının engellenmesi isteniyor.
Maddenin toprağa kolay işlemediği, ancak havaya hızla karışabileceği özellikle vurgulanıyor.
http://www.abcgazetesi.com/tuzladakizehirtrichloroethylenenedir73056h.htm
Valilik onayı ile Eskişehir’deki okullara imamlar gönderilmeye başlandı: ‘Anaokulundaki çocuk imamın söylediklerinden ne anlasın?’30 izlenme
Yenidoğan Çetesi davasında firari Ali Dirik yakalandı!13 izlenme
Gezi direnişi 7 yaşında! Gezi’de yaşamını yitirenlerin aileleri: Hukuksuzluk daha da şiddetlendi66 izlenme
Yenidoğan Çetesi'nde doktorların bebek başına para pazarlığı19 izlenme
Erdoğan'ın açıkladığı 'Kur Korumalı TL Katılım Hesabı'na icazet belgesi verdiler!70 izlenme
AKP adayı 138 yıllık caminin duvarına seçim afişi astı24 izlenme
2025 asgari ücret maratonu başlıyor: İşçi yüksek, işveren düşük beklentiyle masada!28 izlenme
Akşener'den Erdoğan sorusuna ilginç yanıt! "Ankara'dan uzak dursun da nereye giderse gitsin!"210 izlenme