Anasayfa1
15 Nisan 2026 ( 17 izlenme )
Reklamlar

TÜVTÜRK’ün kazancını açıklamıyorlar


Araç muayene ücretlerindeki artışlar ve TÜVTÜRK'ün mali durumuyla ilgili soru önergesi veren CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın verdiği yanıta tepki gösterdi.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, son iki yılda TÜRTÜVK'ün 32 milyon 810 bin 929 adet araç muayenesi yaptığını ancak elde edilen gelirin ne kadarının kamuya aktarıldığını açıkladı. 

CHP'li Gülcan Kış bu karşılığının yetersiz bulduğunu, "Bu işlemlerden ne kadar gelir elde edildiğini, 2005 yılından bu yana TÜVTÜRK'ün toplam kazancının ne olduğunu ve bu gelirlerin ne kadar Hazine'ye aktarıldığını sorduk. Yanıt yok" dedi.

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış


Sözcü

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Tepkiler sonuç verdi! Ulaştırma Bakanlığı engellilere ‘kota ayıbından’ vazgeçti! Bar ve restoranların saat isyanı! "Müşteri geldiğinde dükkan kapanacak!" HÜDAPAR'ın hedefinde bu kez zorunlu eğitim var Hazır gıdaları tüketirken dikkat! Marketlerdeki hazır dönerin paketlenmesinde skandal görüntüler!