CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, IŞİD militanlarının Resmi Gazete’de “T.C. vatandaşı” notu ile yer almasına tepki gösterdi. Bingöl, Resmi Gazete’de” Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun” kapsamında yayımlanan “Malvarlığının Dondurulması Kararı” içindeki IŞİD militanlarının Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak belirtilmesi ve vergi numaralarının olmasına ilişkin tartışmayı TBMM gündemine taşıdı.
Bingöl, IŞİD’cilere nasıl T.C. kimliği verildiği, bu kişilerin Türkiye’deki faaliyetleri, yerli ilişkileri ve vergi kimlik numarası ile gerçekleştirdikleri ticari ilişkilerin TBMM’de Araştırma Komisyonu kurularak ortaya çıkarılmasını önerdi. Bingöl ayrıca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’a ilettiği soru önergeleri ile bu kişilere vatandaşların sahip olduğu hakların nasıl verildiğini, sorumluların kim olduğunu ve sorumlular hakkında başlatılan işlemleri sordu.
Ankara Katliamı’nın IŞİD tarafından gerçekleştirildiğini anımsatan Bingöl, “IŞİD militanlarının elinde hala vatandaşlarımızın kanı var. Bu kişilerin vahşetini Ankara’da Gar Katliamı’nda, Suruç’ta, Diyarbakır’da yaşanan saldırılarda ve Suriye’de gördük. Şimdi kalkıp farklı milletlerden olan bu kişilere kimlik verildiğini, vergi numarası verilip, ellerini kollarını sallayarak ticaret yapmalarına izin verildiğini öğreniyoruz. Tüm bu soruların yanıtlanması, IŞİD teröründe yitirdiğimiz yurttaşlarımıza borcumuzdur. Bu karanlık derhal aydınlatılmalı ve sorumlular gereken cezaları almalıdır” dedi.
https://halktv.com.tr/gundem/chplibingolisidlilerenasilturkiyekimligiverildi454702h
2023'ün ilk anketi paylaşıldı: Bu pazar seçim olsa...47 izlenme
Baba Arif Güran'ın mahkemede fenalaşarak hastaneye kaldırıldığı anlar21 izlenme
İmamoğlu siyasi serüvenini tane tane anlattı: "Ne adaylık planı, ne casusluk, ne fon, ne para..."15 izlenme
Komünist başkana bak ! Çalmamış, çırpmamış neler yapmış neler !420 izlenme
Memleketin geldiği son nokta! Gaziantep’te evlerden 'sıvı yağ' çaldıkları tespit edilen 3 kişi tutuklandı!67 izlenme
Polise "şerefsiz" diyen AKP'li vekil bir yıl sonra konuştu34 izlenme
Sinan Aygül’e saldırıda yalan savunma! ‘Korumak için yanına gittim’31 izlenme
Aylin Sözer’i katleden cani, kan donduran detayları anlattı…98 izlenme