Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekili Vahap Seçer, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu ve tutuklu belediye başkanlarını Silivri’de ziyaret etti. Ziyaretinin ardından açıklama yapan Seçer, Şükrü Genç’i, Zeydan Karalar’ı, Ekrem İmamoğlu’nu, Ahmet Özer’i, İnan Güney’i, Aykut Erdoğdu’yu ziyaret ettiğini belirterek, bu davalarda itirafçı olanların ellerini ve kollarını sallayarak dışarıda olduklarını ancak arkadaşlarının cezaevinde olduğunu ifade etti. Seçer, tutuklu belediye başkanlarının hepsinin tek isteğinin bir an önce iddianamenin hazırlanması ve mahkemenin karşısına çıkmak olduğunu söyledi.
İddianamelerin yazılmasının oldukça geciktiğini vurgulayan Seçer, şunları kaydetti:
“Bu, hukuken uygun olmadığı ve kamuoyunu yaraladığı konusunda her birinin ortak görüşü var. Her zaman söylediğimiz gibi, belediye başkanları olarak suç isnat edilebilir, yargılanabiliriz ama bunların tutuksuz olması lazım. Biz belediye başkanları, vatandaşlarımızdan destek alırken şehirlerimizi yönetmek için destek aldık. Her dönemde birçok belediye başkanı için soruşturma açılabilir. Bu, ihaleye fesat karıştırmadır, irtikaptır veya diğer suçlardır. Ancak belediye başkanlarının suçu sabit olana kadar tutuklanmaları gerçekten mantığa aykırı bir durumdur. Bana bir tane örnek gösterin, 23 yıldır mevcut iktidar ülkeyi yönetiyor. İktidar mensubu belediyelerde, belediye başkanlarının AK Partili olduğu belediyelerde, bugüne kadar bu tip suçlamalarla karşı karşıya kalıp da tutuklu yargılanan bir tane AK partili belediye başkanı var mı? Elbette suçlanmış AK Partili, Milliyetçi Hareket Partili, diğer partilere mensup belediye başkanı vardır ancak iktidara mensup belediye başkanları tutuksuz yargılanmışlardır ama bizim arkadaşlarımız şu anda tutuklular. Bir an önce iddianameler hazırlansın, arkadaşlarımız mahkeme karşısına çıksın, kendilerini savunma imkanı bulsun. Bunu istiyoruz. Şehirlerinin başına dönsünler, şehirlerini yönetsinler.
İktidar, bizimle iktidar gücünü kullanarak, yargı sistemini araya koyarak mücadele etmek yerine gerçekten hizmetlerimizle yarışarak bizimle mücadele etmeli. Elbette biz de iktidar olmak istiyoruz, bizim elimizde iktidar gücü yok ama yerel iktidarda aldığımız gücü vatandaşa hizmet olarak yansıtıyoruz. İktidar, vatandaşlardan aldığı gücü, bizleri, rakiplerini bertaraf etmek için kullanıyor. Bunlar demokraside, hukuk devletlerinde kabul edilecek bir durum değil. Umut ediyorum, çok kısa süre içinde, Eylül başı itibariyle adli tatil de bitiyor, arkadaşlarımızın iddianameleri bir bir artık hazırlanmış olur ve mahkeme karşısına çıkarlar. Kendilerini aklama fırsatı bulurlar, şehirlerine dönerler ve vatandaşlarına hizmetlerine devam ederler."
TELE1
Anadolu Ajansı o muhabirini kovdu!85 izlenme
AKP'li başkandan çalışan kadınlar hakkında skandal sözler! "Kadınların iş hayatına daha fazla katılması evde yemek yapma süresini azalttı"22 izlenme
Adrese teslim ihale! 3050 TL veren oldu, 800 lira veren kazandı!117 izlenme
Sadece Murat Kapki'ye değil, Fatih Keleş'e de aynı teklif yapılmış! İftira at kurtul!28 izlenme
Skandal raporu CHP açıkladı: 2021’de 117 çocuk doğum yaptı!56 izlenme
Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan CHP’den istifa etti!32 izlenme
12 Yıllık Tarih Öğretmeni 'Kim Milyoner Olmak İster'de Bu Soruyu Bilemedi !1397 izlenme
Fatma Girik’in kardeşinden şok suçlama! ‘Bin lira yüzünden…’58 izlenme
MHP'den “Seçim mi geliyor” dedirten ÖTV teklifi!
AA'daki görevi devreden Şenol Kazancı Turkcell'de yönetim kuruluna getirildi: Maaşı 56 bin TL!
Kamuda tasarruf tedbirlerine rağmen AKP’li belediyelerin araç saltanatı sürüyor: Fatma Hanım'ın VIP Filosu
"Garanti ödemeleriyle 250 bin öğrenci barınırdı"