19 ay önce Kanadalı firmanın işlettiği Erzincan İliç'te meydana gelen maden faciasında 9 işçi hayatını kaybetti. Mahkemede dikkat çeken bir iddia dile getirildi.
Now Haber'deki habere göre, Uğur Yıldız'ın ailesinin şirket yöneticileri hakkındaki iddiası akıllara durgunluk verdi. Yöneticiler aileye şikayetten vazgeçmeleri ve bir daha konuşmamaları şartıyla milyonluk tazminat teklif ettiği iddia edildi.
Skandal davanın 3. duruşmasında iddia edildi. Aile, dava başlamadan bir yıl önce 'Aile destek yardımı' adı altında yapılan 16 Milyonluk teklifi reddetti.
Her aileye farklı paraların teklif edildiğini söyleyen Uğur Yıldız'ın ailesi Sözleşme maddelerinde anlaşan ailelerin davadan vazgeçecekleri, bir daha dava açamayacakları ve müzakere süreci ile ilgili konuşamayacakları yer aldı.
Durumu anlatan aile, "Benim çocuğum geri gelecek mi? "Ben çocuğumun hakkını savunamadıktan sonra o para bana zehir zıkkım olsun." ifadelerini kullandı.
Davanın dördüncü duruşması 11 Kasım 2025'te yapılacak
Sözcü
CHP’li isim konuyu meclise taşıdı: Türk Telekom Türk vatandaşlarına 80 TL'ye sattığı paketi Suriyelilere 48 TL'ye satıyor!48 izlenme
Direklere yapıştırılan Atatürk ve ‘Andımız’ çıkartmalarına inceleme başlatıldı!133 izlenme
İçki satışı yapan esnaf gözaltına alındı!56 izlenme
Ümit Özdağ için cezaevi yönetimi harekete geçti!31 izlenme
Yatırımlar durdu, en büyük sorun iç talepteki daralma: Mağaza geziyorlar alışveriş yapmıyorlar31 izlenme
Bu fotoğraf sosyal medyayı yıktı geçti: "Seçimi kaybettirenin fotoğrafı"38 izlenme
AKP'li Tevfik Göksu dosyaları kaçırdı29 izlenme
'Mahir Polat ilaç almıyor' iddiasına çok sert yanıt!34 izlenme