19 ay önce Kanadalı firmanın işlettiği Erzincan İliç'te meydana gelen maden faciasında 9 işçi hayatını kaybetti. Mahkemede dikkat çeken bir iddia dile getirildi.
Now Haber'deki habere göre, Uğur Yıldız'ın ailesinin şirket yöneticileri hakkındaki iddiası akıllara durgunluk verdi. Yöneticiler aileye şikayetten vazgeçmeleri ve bir daha konuşmamaları şartıyla milyonluk tazminat teklif ettiği iddia edildi.
Skandal davanın 3. duruşmasında iddia edildi. Aile, dava başlamadan bir yıl önce 'Aile destek yardımı' adı altında yapılan 16 Milyonluk teklifi reddetti.
Her aileye farklı paraların teklif edildiğini söyleyen Uğur Yıldız'ın ailesi Sözleşme maddelerinde anlaşan ailelerin davadan vazgeçecekleri, bir daha dava açamayacakları ve müzakere süreci ile ilgili konuşamayacakları yer aldı.
Durumu anlatan aile, "Benim çocuğum geri gelecek mi? "Ben çocuğumun hakkını savunamadıktan sonra o para bana zehir zıkkım olsun." ifadelerini kullandı.
Davanın dördüncü duruşması 11 Kasım 2025'te yapılacak
Sözcü
Babası rektör oldu diye kurtulduk sanmayın ! Sırada yavru kurt var !1836 izlenme
İzmir’de skandal! İl Sağlık Müdürlüğü, belediyenin corona test talebini reddetti!72 izlenme
Dünya sefalet listesinde Türkiye Afrika ülkelerinin gerisine düştü!149 izlenme
Gazze'yi fırtına vurdu, barınaklar yaşanılamaz hale geldi23 izlenme
Bahçeli dedi AKP yaptı: Öcalan yasağı kalktı!216 izlenme
'Sürü Piskolojisi'ni bir de böyle izleyin1842 izlenme
130 bin emeklinin maaşı riske girdi: 3 gün süre verildi7 izlenme
Muharrem İnce'den Erdoğan'a: Hadi ordan417 izlenme
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi
'AKP, mühürlü oy pusulası ve hediye çeki dağıtıyor' iddiası!
Benzine zam geliyor!
Mansur Yavaş, Melih Gökçek'e ateş püskürdü: "Türkiye'nin yüz karası olan bu ailenin her şeyini ifşa edeceğiz"