Yeni Akit yazarı Kenan Alpay, bugünkü köşesinde Afganistan’da yönetimi ele geçiren Taliban’ı öve öve bitiremedi.
Taliban sayesinde Afganistan’ın ‘sabır, sükûnet ve teskine’ kavuşacağını ileri süren Alpay, „Türkiye’nin Taliban’la daha doğrudan, kapsamlı ve sıcak temaslar kurması zarurettir. Taliban bir Afganistan realitesi, İslam dünyasının önemli bir parçasıdır. Türkiye’nin sadece Afganistan’a değil, bütün İslam coğrafyasına bakışında etnikseküler kimlik siyasetinden derhal vazgeçmesi gerekir“ ifadelerini kullandı.
Alpay şöyle devam etti:
Şunu unutmayalım, bütün eksik ve hatalarına rağmen Taliban, Afganistan toplumu ve gelenekleri için son derece ileri, aydın ve ufku açık bir anlayışı temsil etmektedir. İthal ikame gelenek, radikal modernleşme veya dindarlaştırma politikaları bilimkurgu tadında seyredilir ancak gerçek hayatta geri dönüşü yıkıcı sonuçlar verir. Ümit ve dua edelim ki, Taliban basiret ve ferasetle hareket ederek ne kendisini ne de Müslüman toplumları mahcup etsin.
Kapanma kuyruğu!100 izlenme
Bahadır Özgür anlattı: İktidar her gün yeni bir yöntemle İBB'ye saldırıyor, şimdi de ŞEMA!27 izlenme
2 milyar liralık gizli ihale: Yine tanıdık şirkete!126 izlenme
Diyarbakır'da 6 katlı bina yıkım sırasında çöktü! O anlar kamerada47 izlenme
Türkiye Varlık Fonu yönetimi değişiyor99 izlenme
Tehdit mi edildi? Narin'in ailesinin sorguladığı çoban 'Enes'i sordular mı' sorusuna 'hayır' dedi ama Aile Meclisi videosunda Enes'in adı net duyuluyor!"44 izlenme
Elektrik ve doğalgaza zam geliyor12 izlenme
Korkulan oldu! ‘Süper taşıyıcı’ tam 46 kişiye corona bulaştırmış!241 izlenme