Yunan ve İsrail basınında yer alan haberlere göre, Türkiye'nin askeri kapasitesinden rahatsızlık duyan Atina, İsrail ve Güney Kıbrıs'la birlikte Doğu Akdeniz'de ortak "hızlı müdahale askeri gücü" oluşturulmayı planlıyor.
Yunan günlük gazetesi Ta Nea'ya göre, üst düzey askeri yetkililer ve analistler, İsrail ve Yunanistan'dan biner asker ve Kıbrıs'tan 500 askerden oluşan, yaklaşık 2 bin 500 kişilik bir tugay düzeyinde bir güç oluşturulmayı planlıyor.
Önerilen güç, kara, hava ve deniz bileşenlerini bir araya getirecek ve İsrail, Kıbrıs ve Yunanistan'ın Rodos ve Kerpe adalarındaki üs ve altyapılardan faaliyet gösterecek.
Plan, İsrail ve Yunan hava kuvvetlerinden birer filo ile "kritik bölgesel altyapıyı korumakla görevli deniz kuvvetlerinin" katılımını öngörüyor. Plan, doğrudan Türkiye'yi çevrelemeyi amaçlıyor.
Habere göre bu tür bir işbirliği, "İsrail'e daha büyük bir stratejik derinlik sağlayacak, Yunanistan ve Kıbrıs'a ise bölgedeki Türk tehditlerine karşı ek bir caydırıcılık" mümkün olacak.
Sözcü
Bakan Gürlek'e yaptırım çağrısını içeren AP Türkiye Raporu kabul edildi22 izlenme
İBB Meclis üyesi Ali Kıdık: İstanbul Havalimanı'nın üçüncü pisti şartnameye uygun yapılmadı119 izlenme
İBB itirafçılarının sır avukatı bakın kim çıktı?31 izlenme
Meclis’e 69 lüks araç! Isıtmalı koltuk, otomatik klima109 izlenme
Kamu ihalelerinde adres değişmiyor: Teşvik, ihale ne varsa 5'liye34 izlenme
Sedat Peker'in bir iddiası daha doğrulandı! İşte Cem Küçük'ün Paramount Otel'de çekilen fotoğrafları143 izlenme
Elektrik akımına kapılmıştı: Ferdi Zeyrek'in son durumuna ilişkin yeni açıklama79 izlenme
İlaç krizi büyüyor! Hastalar zor durumda41 izlenme
Folkart’ın Atatürk sergisi uzatıldı
İstanbul'da yaşayan kaçak Afgan, eğlence parkında Türk kadınlarını gizlice videoya alarak taciz etti!
İmamoğlu: "2019’da sanki birisinin tapulu malını elinden aldık"
Sedat Peker'in bomba ifşalarında susan Korkmaz Karaca bu sefer 'kaplan' kesildi!