İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan yaklaşık 3 bin 900 sayfalık iddianame ile açılan ve aralarında İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun da bulunduğu 402 sanıklı İBB Davası, Silivri’de devam ediyor.
Dava, bugün görülen 15. celseyle devam ederken Murat Kapki’nin ardından, davada tutuklu yargılanan Vedat Şahin de, dün itirafçı olarak verdiği ifadesini geri çekmişti.
Şahin’in avukatı Muhittin Arık, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, soruşturma aşamasında müvekkilinin bazı avukatlar tarafından “iradesinin fesada uğratılarak” etkin pişmanlık ifadesi verdiğini ve bu ifadeleri geri çektiklerini açıklamıştı.
Arık, “Müvekkilimin emniyette ve de savcılıkta 3 tane olmak üzere toplam 4 tane ifadesi var. Burada bugün için söylüyoruz bunu; en samimi verdiği ifadeler emniyette ve savcılıktaki 22 Mayıs tarihli ifadesidir. Daha sonraki ifadeler burada birtakım sanık müdafileri de bahsetti cezaevindeyken kendisine ziyarete gelen birtakım avukatlar; "Şöyle ifade verirsen çıkarsın, senin hakkında şöyle suçlamalar var, buradan çıkamazsın" gibi söylemler... Bunların detayları var, cezaevi kayıtlarından da bunlar çıkacaktır” ifadelerine yer vermişti.
Avukat Arık’ın, “ziyarete gelen bir takım avukatlar” diyerek bahsettiği, Vedat Şahin’in etkin pişmanlık sürecindeki avukatının İsmail Mirsad Albayrak olduğu ortaya çıktı.

İsmail Mirsad Albayrak, İBB Davası’nda hali hazırda 5 kişinin avukatlığını yapmaya devam ederken bu kişilerin tamamının soruşturma sürecinde etkin pişmanlıkla itirafçı olduğu ortaya çıktı.
Aynı avukatın, davadaki 5 itirafçının tamamının avukatlığını üstlenmesi, soruşturma sürecine ilişkin tartışmaları da beraberinde getirdi.
Avukat Albayrak’ın, aynı zamanda AKP’ye yakınlığıyla bilinen Rasim Ozan Kütahyalı ve Hilal Kaplan’ın da avukatı olduğu açığa çıktı.


CHP lideri Özgür Özel, 24 Mart günü, BB davasında itirafçı olan Murat Kapki'nin mahkemeye başvurduğunu ve dilekçe vererek etkin pişmanlık ifadesinden vazgeçtiğini duyurmuştu.
Kapki, verdiği dilekçede “Savcıların benim örgüt üyesi olmadığımı anlaması ve ailemi korumak adına bir takım ifadeler verdim. Bu ifademde benden önce ifade veren ve tahliye olan Servet Yıldırım'ın, bir de Eyüp Subaşı'nın basına yansıyan ifadelerine benzer şeyleri ben de söyledim” sözlerini sarf etmişti.
Ölen arkadaşlarına emniyet kemeri takılmasını engelleyen 35 işçi işten çıkarıldı!41 izlenme
'Kuran okumayı bilmeyen seçmenin, Kuran okuyor diye seçtiği adamların memleketinde yaşıyoruz, hakkımı helâl etmiyorum!' diyen Sümeyya Avcı gözaltına alındı!93 izlenme
Erdoğan'ın para istediği halk: Ev sahibi sıkıştırıyor, doğalgaz kesik, yarın ekmek alabilecek miyiz?126 izlenme
CHP lideri, Erdoğan'a meydan okudu: Gel erken seçim yapalım141 izlenme
Harkov’daki Türk öğrenci anlattı: "Cehennem silahının kullanılmasından korkuluyor"71 izlenme
Köfteci Yusuf'a kumpas mı kuruldu? Eski çalışan konuştu, ünlü iş insanı beğendi33 izlenme
Murat Ülker itiraz etti, AKP geri adım atmadı16 izlenme
AKP'nin ekonomi politikasının şifreleri: "Yüksek enflasyon ve yüksek faiz sarmalına girildi. Türkiye'yi Arjantinleştiriyorlar"29 izlenme
Motorcu "fulle" deyince pompacı neye uğradığını şaşırdı: "Senin haberin yok mu kaç para oldu? Helal olsun"
Vatandaştan Meral Akşener yorumu: "Yelkenleri şişirmiş Cumhur İttifakı'na gidiyor. Merkez sağda ancak top toplayıcı olur"
Fon vurgunu soruşturmasında yeni detaylar: Seçil Erzan'ın ikinci telefonuna ait bilirkişi raporu ortaya çıktı
Vatandaş yiyecek alışverişini bile borçla yapıyor