Edirne'de, daha sonra 1725 Aralık'la birlikte istifa etmek zorunda kalacak olan dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın ziyareti sırasında kanser ilaçlarının temini için yardım isteyen ve kendisine verilen parayı, ’Dilenci değilim" diye bağırarak geri çeviren lenf kanseri hastası üniversiteli 27 yaşındaki Dilek Özçelik, hayatını kaybetti.
Tekirdağ’ın Saray ilçesinde yaşayan ve Trakya Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Dilek Özçelik, 15 Nisan 2013 günü dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın iki günlük Trakya gezisi kapsamında geldiği Edirne’de kanser ilaçlarının temini için yardım istemişti. Bakan Bayraktar’ın cebine koyduğu parayı "Ben dilenci değilim. İnsanlık konusunda bir kez daha hayal kırıklığına uğradım. Görüyorum ki çaresizliği hiç tatmamışsınız hayatınızda" diyerek parayı geri iade etmiş ve ağlayarak uzaklaşmıştı.
Dilek Özçelik’in bu sözleri Türkiye’nin o dönem bir numaralı gündemi olmuştu. Çıkan haberlerin ardından Dilek’in bulamadığı ilaçlar temin edilmiş, hastaneye yatırılarak tedavi altına alınmıştı.
Lenf kanseri hastalığı nedeniyle eğitimine devam edemeyen ve yıllardır kanserle mücadele eden Dilek Özçelik, Tekirdağ’ın Saray İlçesi’nde ailesi ile birlikte yaşadığı evinde durumu ağırlaşınca hastaneye kaldırıldı. Ancak Özçelik, yapılan tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Özçelik, Saray’ın Büyükyoncalı Mahallesi Aziziye camiinde kılının ikindi namazının ardından toprağa verildi.
Dilek'in ise çığlığı hala kulaklarımızda...
http://www.abcgazetesi.com/bayraktarabendilencidegilimdiyebagirmistidilektenacihaber75103h.htm
Alkolde zamların ardı arkası kesilmiyor! Şarap fiyatları da yükseldi34 izlenme
AYM kararı sonrası Tayfun Kahraman için tahliye talebi19 izlenme
AKP'li belediyede ihaleler Bilal Erdoğan'ın okul arkadaşına gitti!50 izlenme
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu Adana'daki sahra hastanesi aracılığıyla yüklendi.46 izlenme
Murat Ülker’den futbolculara ‘Seçil Erzan’ tepkisi: Herkes aptal siz akıllısınız öyle mi?46 izlenme
Türk insanının ilaç bulabilmek için eczane eczane dolaşmasının nedeni ortaya çıktı! Gürcistan Türkiye'den getirilen ilaçlara kapılarını açtı58 izlenme
Bolu'da kayak merkezinde otel yangını; 66 ölü, 51 yaralı36 izlenme
Adli emanet vurguncularının kaçış anı ortaya çıktı20 izlenme
AKP'den kaçan kaçana! Mehmet Ali Kulat 'Partiden ayrılmak isteyen AKP'liler fikrimi sordu'
İmamoğlu’na destek veren belediye başkanı sansürden nasibini aldı! Hesabı askıya alındı
Türkiye'den "bağımsız yargı" manzaraları: Alman milletvekilini gözaltına aldılar, birkaç saat içinde serbest bırakıp dosyayı kapattılar
Bakan Yardımcısı, kamu bankaları kanalıyla döviz satışını onaylamadığı için mi görevden alındı?