Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2022 Kasım’a ilişkin açıkladığı yabancı turist istatistikleri, Türkiye’ye Suudi turist akını yaşandığını ortaya koydu.
Buna göre, 2021 Kasım’da Türkiye’ye yalnızca 932 Suudi turist gelirken, 2022 Kasım’da bu sayı 65 bin 339’a çıktı.
2022 OcakKasım aralığında Türkiye’ye gelen Suudi turistlerin sayısı bir önceki yılın aynı dönem aralığına göre neredeyse 5 kat artarak 460 bin 450 kişiye yükseldi.
Bu artışta, iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi etkili oldu.
Türkiye’ye uygulanan ambargonun kaldırılması, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın haziran ayında Ankara’ya resmi ziyarette bulunmasının ardından gelen turistlerin sayısı da artmaya başladı.
2022 Haziran’da Türkiye’ye gelen Suudi turist sayısı 13 bin 346 iken, bu sayı temmuzda 110 bin 991 kişiye, ağustosta 140 bin 203 kişiye yükseldi.
Bu sayı eylülde 68 bin 107 kişiye gerilese de bir önceki yılın eylül ayına göre bakıldığında sayının katlanarak arttığı görüldü. 2021 Eylül’de Türkiye’ye sadece 698 Suudi turist gelirken, 2022 Eylül’de bu sayı 68 bin kişiyi aşmış oldu.
Aynı şekilde 2021 Ekim’de 874 olan Suudi turist sayısı, 2022 Ekim’de 56 bin kişiyi aştı.

2018’de İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesinden sonra ilişkilerin koptuğu AnkaraRiyad hattında normalleşme, 22 Haziran 2022’de Suudi Arabistan Veliah Prensi Selman’ın Türkiye ziyaretiyle başlamıştı.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Selman’ın baş başa görüşmesinin ardından heyetler arasında da görüşme gerçekleştirilmişti. Görüşme sonrası yayımlanan ortak bildiride “Görüşmelerde, siyasi, ekonomik, askeri, güvenlik dahil, ikili ilişkilerde yeni iş birliği döneminin başlamasına yönelik kararlılık vurgulandı” denilmişti.
Gri pasaport skandalında adı geçen AKP’li tahliye edildi!62 izlenme
Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde çiftçiler soğanları dökerek eylem yaptı!35 izlenme
İki özel hastane borçları nedeniyle kapandı!566 izlenme
Erdoğan, AKP'li Fatma Şahin'e rektörü sordu, skandal anlar mikrofon açık kalınca ortaya çıktı! 'Çok kötü çok kötü. Tam bir deli'99 izlenme
Bakan Işıkhan Asgari ücret zammı için tarih verdi43 izlenme
Emeklilerden Ankara'da ek zam protestosu: “Bizi yoksulluk ücretine mahkum etmeyin”43 izlenme
Milyar dolarlar harcandı, bakanlık tek satırlık yanıt verdi!97 izlenme
Alman matematikçiden korkutan corona istatistiği: Bir ölüm 1000 vaka demek!163 izlenme
Leman Dergisi'ne yönelik soruşturmada gözaltı sayısı 4'e yükseldi: Müessese müdürüne de ters kelepçe!
Antalya’da Otobüs ve Turizm Seferleri İçin Firmalar 7.500 TL Maaş ile 8 Saat Mesai Yapacak Şoför Bulamıyor
Yerlikaya’nın ilk icraatı İmamoğlu’nun astığı Atatürk tablosunu kaldırmak oldu!
Otoban projesi 20 bin dönüm tarım arazisini yok edecek!