Yeşilyurt Belediyesi, Eylül 2020’de ‘Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek Projesi’ için 45 kişiyi yurt dışına göndermiş, ancak gidenlerden sadece 2 kişi geri dönmüştü. Olayın ortaya çıkmasının ardından İçişleri Bakanlığı soruşturma başlatmıştı. Gri pasaport skandalı soruşturmasında eski Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Karakuş, Bingöl’ün Servi beldesinin eski Belediye Başkanı Ali Ayrancı ile Almanya’daki organizatör Ersin Kilit “Göçmen Kaçakçılığı” suçlamasıyla 22 Haziran’da tutuklanmıştı. Yeşilyurt eski Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Karakuş yapılan itiraz üzerine, daha sonra adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti.
ALİ AYRANCI SERBEST BIRAKILDI
Yeşilyurt eski Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Karakuş, Bingöl’ün Servi beldesinin eski Belediye Başkanı Ali Ayrancı ile Almanya’daki organizatör Ersin Kilit “Göçmen Kaçakçılığı” suçlamasıyla 22 Haziran’da tutuklanmıştı. Yeşilyurt eski Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Karakuş yapılan itiraz üzerine, daha sonra adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti. 7. Asliye Ceza Mahkemesi, Bingöllü eski belde belediye başkanı Ali Ayrancı’yı göçmen kaçakçılığı dosyasından adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. 7. Asliye Ceza Mahkemesi, göçmen kaçakçılığı soruşturasında tutuklu olan Ersin Kilit’in tahliye talebini ise reddetti.
“SKANDALIN MERKEZİNDEKİ İSİMLER BİR BİR TAHLİYE EDİLİYOR”
Gri pasaport soruşturmasında tutuklu bulunan Ali Ayrancı'nın tahliye kararı sonrasında açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Dünyada ve ülke tarihimizde ilk kez resmigri pasaportlar kullanılarak insan kaçakçılığı yapıldı. Tüm dünyaya rezil olduğumuz yetmedi, aylar sonra bir soruşturma başlatıldı, idari soruşturma sonuçsuz kaldı ve aradan geçen 17 ay sonra şimdi de skandalın merkezindeki isimler bir bir tahliye ediliyor. Ortada delilli ispatlı suç var ama suçlu yok. Belediye başkanları suç işlediklerini itiraf ediyor; ne valilik, ne Bakanlık, ne Danıştay sorumluluk alıyor. Mahkemeler de ayan beyan işlenen suçlarda tahliye kararları veriyor. Malum Yeşilyurt Belediye Başkanı skandalı ortaya çıkardıktan sonra belediye meclisi üyelerimizle, şahsıma “niye kaçakçılığı ülkeye duyurdunuz” diye serzenişte bulunmuştu. Bu gidişle “suçlu CeHaPe” diyecekler, suçu da partimize yıkacaklar” diye konuştu.
“SUÇLU AKP'LİYSE HİÇBİR SORUMLULUK YOK”
“İnsan kaçakçılığını CHP'li belediyeler yapsaydı dünyayı başımıza yıkarlardı” diyen Ağbaba, “İnsan kaçıran aklanıyor, para yiyen aracılar aklanıyor, belediye görevlileri ‘alakam yok' diyor, valilik ‘suçun konusu benim alanıma girmiyor' diyor, Danıştay ‘soruşturma izni vermem' diyor, İçişleri Bakanlığı ‘müfettiş görevlendirdik, bir şey çıkmadı' diyor, bu sırada kaçıp gidenler aranıyor… Öyle bir dümen ki, belediye başkanları itiraf etse de, kaçanlar ‘bizi belediye kaçırdı, parayla gri pasaport verdiler' dese de, ortada resmi belgeler olsa da bir suçlu yok. Ceza hukuku delilden suçluya gider, bunlar suçluya bakıp suçu ortadan kaldırıyorlar. Suçlu AKP'liyse hiçbir sorumluluk yok. Şimdi bu skandalın da üzerini kapatmaya çalışıyorlar. Biz bu konuyu kapatmadık, skandalın örtbas edilmesine izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.
Yarbay Alkan CHP'de...131 izlenme
Ayasofya’nın içine vinç ve kamyon soktular! İsmail Saymaz, büyük skandalın detaylarını anlattı36 izlenme
Yurttaşlar artık 'çürük ürün saatini' bekliyor: "Çoğu gece aç uyuyorum"60 izlenme
Mardin'in Kızıltepe ilçesinde kaçak elektrik denetimi yapan Dicle Elektrik ekiplerine uzun namlulu silahla saldırı düzenlendi!30 izlenme
Murat Çalık’ın avukatı tahliye talebinde bulundu: "Tutukluluğun devamı hayati risk oluşturacak boyuta ulaştı"23 izlenme
ÇAYKUR Varlık Fonu'na devredildiğinden beri zarar ediyor!43 izlenme
AKP'nin can simidi cehalettir ! Çocuklara tekbir çektirip İPhone'u balyozla kırdı !259 izlenme
Akşener'den Erdoğan'a uyarı: "Eğer İmralı'dakini çıkarmanın peşindeysen orada duracaksın. Sakın ha!"36 izlenme
Şişli kayyumuna Okmeydanı'nda vatandaşlardan protesto! Programını yapamadan gitti: "Kayyumlar gidecek biz kalacağız!"
Bu ateş herkesi yakar: Enerji piyasaları alev alev!
Seçil Erzan soruşturması: Fon mağdurlarına yenileri eklendi
Türkiye'nin ilk toplu konutu için Mimarlar Odası'ndan Bakanlığa sert çağrı!