26. İş Dünyası Zirvesi Antalya’da toplandı ve Türkiye ekonomisinin gelecek yol haritası masaya yatırıldı. BAKSİFED ve TÜRKONFED işbirliğiyle düzenlenen zirvede 2026 hedeflerinden küresel ekonomik dönüşümlere, bölgesel kalkınma modellerinden dijital ve yeşil dönüşüme kadar geniş bir başlık seti tartışıldı.
Zirvenin en dikkat çekici çıkışı ise TÜRKONFED Başkanı Süleyman Sönmez’den geldi. Asgari ücret tartışmalarına yeni bir eksen açan Sönmez, “Bölgesel asgari ücret mutlaka değerlendirmeye alınmalı. Sektörel ve bölgesel teşvikler olmadan Türkiye’nin rekabetçiliği güçlenemez” sözleriyle hükümete çağrıda bulundu.

Konuşmasında Türkiye’nin üretim kapasitesine ve verimlilik sorunlarına da değinen Sönmez, otomotiv, beyaz eşya ve savunma sanayisinde bölgenin lideri olunduğunu ancak yüksek teknolojili üretimde sınırlı kalındığını vurguladı. Çin’de yüksek teknoloji ihracatının yüzde 30’lara ulaştığını hatırlatan Sönmez, Türkiye’nin bu alanda yalnızca yüzde 3–4 bandında seyrettiğini belirterek şöyle konuştu: "Sanayide biz üretiyoruz, kâr başkasının hanesine yazılıyor. AR-GE harcamalarımızı yüzde 1,5’ten yüzde 3,5’e yükseltip agresif bir yüksek teknoloji atılımı başlatmamız gerekiyor."
Gerçek Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
Fasulye hasadında çalışan tarım işçileri isyanda!32 izlenme
CHP'li Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler için istenen ceza belli oldu25 izlenme
TÜGVA temsilcisinin lüks hayatı böyle görüntülendi: Yanda şampanya, konsolda isim, plakada AKP!48 izlenme
Kızını taciz eden adamı sokakta hadım etti !2504 izlenme
Saray ittifakına % 70 oy veren Tokat'ta, esnaf kepenk kapatma eylemi yapmış !1851 izlenme
Milyonlarca işçiye kötü haber!256 izlenme
3 Temmuz’da yeni dönem: Sıcak değil zam yakacak! Vergi, akaryakıt, askerlik, enerji...8 izlenme
Yerel seçim kararı sonrası İYİ Parti’de üç istifa daha26 izlenme