Türkiye'de ilaç krizi kapıya dayandı. Bir süredir kur yükselişleri nedeniyle temin konusunda sorun yaşanırken; bazı ilaçların piyasada bulunurluğu güçleşiyor ve hastaların yaşadığı zorluklar artıyor.
İsviçre merkezli Novartis firması, ecza depolarına gönderdiği açıklamayla 14 ilacın satışını tamamen sonlandırdığını duyurdu.
Açıklamada, "Aşağıda isimleri belirtilen ürünlerimizin satışları Aralık 2023 tarihi itibarıyla tamamen sonlandırılmıştır. Novartis Türkiye olarak, bahsi geçen ürünlerin stokları bulunmadığı için talepleriniz 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren karşılanamayacaktır" denildi.
Satışı sonlandırılan ilaçlar arasında koah, göz tansiyonu, alzheimer, migren, göz enfeksiyonu, göz ağrısı ve epilepsi ilaçları bulunuyor. İlaçlardan bazılarının Türkiye'de bir eşdeğeri de bulunmuyor.
Konuyla ilgili Sözcü'den Emre Deveci'ye konuşan Novartis İlaç Türkiye İletişim ve Hasta İlişkileri Direktörü Nilüfer Gürpınar Güner, "Exelon, Trileptal ve Desferal isimli ürünlerimizin ülkemizdeki fiyatlarına bağlı olarak uzun süredir ciddi sıkıntılar yaşamaktayız" dedi.
Güner ayrıca "Mevcut ekonomik koşullara ve kur farklarına bağlı olarak ürünlerimizin bazı formlarının pazara sunumunu durdurmak zorunda kaldık" ifadelerini kullandı.
Gerçek Gündem
Halkın gerçek gündemi: Her yer kiralık ama tutan yok!56 izlenme
1 ay geçmeden kentteki vefat sayısı 3'e katlandı! Vali'den korkutan açıklama "Bu işin şakası yok!"109 izlenme
Vatandaştan hançer gibi sözler 'Okumayan bir toplum, yönetilmeye mahkumdur. Bu memleket Deniz'leri çok arar !'340 izlenme
Fatih Terim neden Panathinaikos'a gitti? Seçil Erzan detayı45 izlenme
Esila Ayık için 4 yıl 8 ay hapis cezası istendi37 izlenme
CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, AKP Grup Başkanı Abdullah Güler'e belgelerle yanıt verdi! "Şimdi kim yalan söylüyor?"20 izlenme
Gidici iktidara ‘helallik’ yok!50 izlenme
3 gündür her yerde aranıyordu! Kayıp 16 yaşındaki Eliznaz bulundu27 izlenme