YSK’da kesin olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Millet İttifakı’nın CHP’li adayı Ekrem İmamoğlu oldu.
AKP seçim sonucuna itiraz edeceğini açıklarken Anadolu Ajansı dahil bütün gazeteler seçim haritalarında İstanbul’u CHP’nin adayını kazandığını belirtiyor.
Fakat AKP İstanbul’un dört bir yanında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP’nin Anadolu Ajansı verilerine göre seçimde ikinci olan adayı Binali Yıldırım’ın fotoğraflarının yer aldığı pankartlar daha da yoğun bir şekilde asılmaya başlandı.
TEM ile birlikte İstanbul’un en işlek otoyolları arasında bulunan E5’te Erdoğan ve Yıldırım’ın fotoğraflarının bulunduğu ‘Teşekkürler İstanbul, Gönül Belediyeciliği kazandı’ yazısı bulunan pankartı asılıyor. Hemen hemen her üstü geçitte bu pankartlardan var. Bu pankartların olmadığı üst geçitlerde ise İBB’nin geçmiş dönem faaliyetlerini anlattığı afişler yer alıyor.
YSK’nın kesin olmayan sonuçlarına göre İstanbul’u kazanan adayı Ekrem İmamoğlu asılan ‘Teşekkürler İstanbul’ pankartları hakkında suç duyurusunda bulunacağını da açıklamıştı.
İmamoğlu ayrıca Twitter hesabından paylaşarak Binali Yıldırım’ı uyardı. Pankart operasyonunu kınadığını söyleyen İmamoğlu, “Binali Yıldırım Bey'e de kendini bu manipülasyona feda etmemesini öneriyorum.” dedi.
Paylaşımında Binali Yıldırım ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’ya seslenen İmamoğlu, “Manipülasyon şimdi de İBB eliyle sürüyor. Gece yarısı pankart operasyonu sadece algı çalışmasıdır. Bu yanlışı şiddetle kınıyor, Binali Yıldırım Bey'e de kendini bu manipülasyona feda etmemesini öneriyorum. ” ifadelerini kullandı.
Gülben Ergen Mattia Ahmet Minguzzi için başlatılan oturma eylemine destek verdi28 izlenme
Dolandırıcılıktan gözaltına alınan TÜİK Başkanı'nın kardeşi suçlamaları reddetti: "Sazan sarmalı tuzağına düştüm"29 izlenme
Parsel parsel satış devam ediyor! Resmi Gazete’de ilana çıktı48 izlenme
Özgür Özel'den Mansur Yavaş'a soruşturma iznine tepki! "İtibar suikastı"20 izlenme
Özgür Çelik'ten 'Nuri Aslan' mesajı: "Halkımız olanı biteni gayet iyi görüyor"21 izlenme
Yorumları kapatmayan Kılıçdaroğlu'na soğuk duş23 izlenme
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’ndan mahkemelerde delil olacak üç itiraf!59 izlenme
Tutuklu Esila Ayık'tan mektup: "Adalete olan güvenimi diri tutacağım"32 izlenme
Kocaeli'de "Geçinemiyoruz" diyenler imza topluyor!
Bahçeli'nin Öcalan çıkışı sonrası MHP ve AKP anketlerde çakıldı
İmamoğlu'nun şehitlik ziyaretinde olay çıkaran şahıs eski İSMEK eğiticisi çıktı!
Türkiye'ye 'gizlice' getirildiği söylenen Biontech aşısıyla ilgili skandal: İkinci dozunu bugün yaptırdım!