Meclis Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu'nda PTT'nin hesapları ele alınırken, altın almak üzere bir firmaya verilen 2 milyon doların akıbeti tartışma konusu oldu.
4 yıldır ortada ne altın var ne de 2 milyon dolar firmadan geri alınabildi. PTT Genel Müdürü Hakan Gülten “Kayıp para ve olmayan altın nerede?” sorularına yazılı cevap vereceğini bildirdi ve “Teftişi ben başlattım, yargıda çıkacak sonuca göre gereken yapılacak” dedi.
HESABI SORULACAK
Sözcü'de yer alan habere göre, KİT Komisyonu'nda konuşan CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ‘'Piyasa araştırması yapmadan altın alım satım işi için özel şirketle 3 yıllık kâr ortaklığı protokolü imzalanıyor ve bir gün sonra teminat da alınmadan 2 milyon dolar şirketin hesabına aktarılıyor. Para geri alınamadı, altın da yok. 2 milyon doları buharlaştıran hangi PTT yetkilisi ise işlem yapılsın'' dedi. CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu da, “Bu firmayı hangi yetkiyle, hangi cesaretle seçtiniz? Şirketin kasasına 2 milyon dolar yetim hakkı konuluyor. Bunun hesabı çok ağır bir şekilde ödenecek” diye konuştu.
9 Ağustos 2018'de PTT ile AG şirketi arasında altın alımsatımı için protokol imzalanarak PTT'nin yurtiçi ve yurtdışında altın ticareti yapması öngörüldü. Proje ve fizibilite çalışması yapılmadan şirkete 1.5 milyon dolar ödendi, daha sonra da Dubai'den altın alımı için 500 bin dolar teminat verildi. Ancak 2 milyonluk ödemeye rağmen ne altın alındı ne de ticareti yapıldı. Eski Genel Müdür Kenan Bozgeyik dönemindeki bu skandal işlemi Genel Müdür Hakan Gülten, Teftiş Kurulu'na havale etti. Hazırlanan raporda da altının ve 2 milyon doların izine rastlanmadı.
Skandal! Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde binlerce uyuşturucu hap ele geçirildi!69 izlenme
AKP'li Turan, AKP'li Gezi hakimini böyle savundu! "Partili olmak ayıp değil ki"39 izlenme
Enflasyona akaryakıt zammı darbe vuracak42 izlenme
7 ay boyunca öz kızına tacizde bulunup tehdit etti... Skandalı anne fark etti!1872 izlenme
Gazeteci Timur Soykan’dan Zehra Taşkesenoğlu tweeti: Sedat Peker retweet etti!104 izlenme
Bekir Coşkun aramızdan ayrıldı…55 izlenme
Kredi kartı ve nakit çekimde faiz şoku!33 izlenme
Emekli Halk Kart uygulaması için tarih belli oldu31 izlenme
İktidarın asgari ücrete ara zam yapmama sebebini açıkladı
Çiftçinin kasasından marketlere 2 milyar lira akacak! Sermaye 'tabelaya' yüklenecek
Romanya meclisindeki tartışmada bunlar söylendi 'Değerli meslektaşlar ! Biliyorum ki, çalmayı Erdoğan'dan öğrendiniz !'
Teyzemizden RTE'ye 'Toprakları satıyorsun ! Atatürk'ün ülkesini rezil etmeye hakkın yok !'