Gökçe, yeni bir yönetmelikle askeri bölgeler, su ve orman havzalarından sonra şimdi de koruma altındaki doğal alanların imara açıldığını, üstelik bu düzenlemenin halkın adeta can derdine düştüğü Corona virüsü salgınıyla boğuştuğu bir döneme denk getirilerek kamuoyunun dikkatinden kaçırıldığını bildirdi.
Gökçe, kritik kararın 16 Mart 2020 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan “Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile uygulamaya geçirildiği bilgisini verdi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmeliğin 6'ncı maddesiyle doğal koruma alanlarının ticari faaliyetlere açıldığını ifade eden Gökçe, bu maddeyle doğal alanların yağmalanmasının ve talan edilmesinin önünde hiç bir engel kalmadığını söyledi.
Gökçe, yeni düzenlemede, sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanları içinde şunları söyledi;
* Barındırdığı siluet, jeolojik ve ekolojik değerlerin korunması ve geliştirilmesi amacıyla alanın potansiyeli ve kullanım özellikleri göz önünde bulundurularak, kesin korunacak hassas alan ve nitelikli doğal koruma alanlarında izin verilen faaliyetlere ek olarak doğal ve kültürel bakımdan uyumlu düşük yoğunlukta faaliyetler, entegre tesis, turizm ve yerleşimlere izin veren alanlardır.
Gökçe, şu tespit ve uyarılarda bulundu:

Cemal Gökçe
YERLEŞİME AÇILIYOR
* Bu düzenleme açık ki doğal koruma alanlarını sadece ticari faaliyete açmıyor aynı zamanda yerleşmeyi de mümkün kılıyor.
* ‘Düşük yoğunlukta' denilerek sözde kabul edilebilirliği sağlanmaya çalışılsa da, yoğunluğu ne olursa olsun adı geçen bölgelerin imara açılacağı anlaşılıyor.
* Kentsel değerlerin, kentlerin ortak kullanım alanlarının, askeri bölgelerin, su ve orman havzalarının yerleşmeye açılması yetmemiş olacak ki, yeni düzenleme ile doğal alanlar da imara ve kaçınılmaz olarak yerleşmeye, yapılaşmaya açılıyor.
İMO Başkanı Cemal Gökçe, düzenlemenin normal bir zamanda değil, bütün ülkenin Corona virüsü nedeniyle can derdine düştüğü bir dönemde sessiz sedasız yayımlandığını belirtti.
Gökçe, “Bunun anlaşılabilir, kabul edilebilir tarafını bulmak mümkün değildir. Böylesi bir dönemde bunun düşünülmesi ve uygulanması ise tarihe utanç notuyla geçecektir” dedi.
İtirafçının avukatından ortalığı karıştıracak mesaj39 izlenme
Öz kızına cinsel istismarda bulunduğu ileri sürülen baba tutuklandı!85 izlenme
Deprem sonrası 160 aracın lastiğini patlatan zanlı yakalandı116 izlenme
Balıkesir Sındırgı'da art arda depremler! Vatandaşlar tedirgin22 izlenme
'Her şey çok güzel olacak' sloganının mucidi Berkay Gezgin tutuklandı37 izlenme
Putin'den dışasatıma yasak49 izlenme
Türk çiftten büyük başarı! Corona test kiti ürettiler!244 izlenme
Hep zarar eden Kars Belediyesi 25 günde 923 bin 567 TL kâr etmiş!193 izlenme
Emekli nasıl sefalete mahkum edildi? Yasa 2008’de çıkarıldı, AKP ‘reform’ dedi
Açılışını Erdoğan yapmıştı, CHP’li başkan kapattı!
FETÖ elebaşı Fethullah Gülen başını öpmüştü, işte Soylu'nun troll danışmanının eski ortağı!
Vergide sıra engelliye geldi: Engellilerin ÖTV’siz araç alma hakkı kaldırılacak