Buğdayın anavatanı Türkiye ekim alanlarını kaybederken Hindistan son 20 yılda buğdayı stratejik bir öncelik olarak aldı ve kalabalık nüfusunu doyurup, ihracatını artıracak üretim kapasitesine ulaştı.
STRATEJİK PLANLAMA
UkraynaRusya savaşı nedeniyle oluşan açıkta Hindistan bu sayede ihracatını ve gelirini artırdı. Türkiye son olarak 50 bin tonluk buğday siparişi ile ülkeden ithalat yapan ülkeler kervanını kapıldı.
Hindistan'ın son 20 yıllık tarım politikasına bakıldığında ülkede bir başarı hikayesi yazıldığı görülüyor. Stratejik planlama ile buğday üretimi 2006'da 75.8 milyon ton iken 2021'de 94.88 milyon tona yükseltildi. Verimlilik yüzde 20 artırıldı. Türkiye'de ise tam tersi bir durum yaşanıyor. Verim yerinde sayarken, 2005'te 18.5 milyon ton olan buğday üretimimiz 2021 itibarıyla 17.6 milyon tona geriledi ve Türkiye ithalata mecbur hale geldi. Hindistan'daki çiftçilerin bugün çok mutlu olduğu, zira ülkedeki buğdayın ihracat fiyatının sürekli arttığı belirtildi. Hindistan'ın ihraç ettiği buğdayın fiyatına son olarak geçen hafta yüzde 15 daha zam geldi.
İki vatandaş konkordato ilan etti!266 izlenme
Arif Sağ yeniden MESAM başkanı!247 izlenme
Çanakkale gazisi Gonca’ya 'en iyi' ödülü38 izlenme
İstanbul'da suya zam!30 izlenme
Menzilcilerin miras kavgası bitmiyor! Bu sefer Çorum'da yine biribirlerine girdiler24 izlenme
'Japonya olacak' dediler bakın ne oldu!93 izlenme
Ödenmeyen maaşlarını talep eden işçileri patron gözaltına aldırdı98 izlenme
Hazine ve Maliye Bakanı Nabati: Son 2 yılda 393 milyar lira vergi gelirinden vazgeçtik31 izlenme
Mansur Yavaş’tan yeni kampanya! “Bir iftar da benden”
'AKP'nin kurucu üyelerinden biriyim' dedi, isyan etti 'Adalet istediğim için oyumu Kılıçdaroğlu'na vereceğim!'
Ünlü Youtuber'a Erdoğan'ı çizdiği için 'Cumhurbaşkanına hakaret'ten soruşturma!
AKP'nin İstanbul şovu, Manisa'da 'su'ya düştü! AKP ve MHP'nin oylarıyla suya zam yapıldı!