The Economist’in araştırma bölümü İngiliz araştırma ve analiz şirketi Economist Intelligence Unit (EIU) tarafından derlenen Demokrasi Endeksi'nde Türkiye, 2020'ye göre bir basamak yükselerek 167 ülke arasından 103’üncü sırada yer aldı.
Sözcü'de yer alan habere göre, “Melez rejim” kategorisinde değerlendirilen Türkiye’nin, “Otoriter rejim” olarak tanımlanmasına sadece 5 ülke kaldı. Türkiye bu lige düşmemek için Pakistan, Fildişi Sahili, Benin, Nijerya, Mauritius Cumhuriyeti gibi ülkelerle yarışıyor.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Demokrasi Endeksi'ndeki verileri değerlendirdi.
“TEK KİŞİLİK REJİMDE TÜRKİYE 10 SIRA GERİLEDİ”
Öztrak, Türkiye'nin Demokrasi Endeksi'nde 2013’ten bu yana 10 sıra birden gerilediğini vurguladı.
Konuyla ilgili paylaşımında Öztrak, şunları söyledi;
“Türkiye, ucube tek kişilik rejimin düğmesine basıldığından bu yana, demokrasi sıralamasında 10 sıra birden geriledi. 2013 yılında Demokrasi Endeksi’nde 167 ülke içinde 93. sıradaydık, 2021 itibariyle 103. sıradayız. Otoriter rejimler ligine düşmeye 5 ülke kaldı”

Cari açık mayısta 5.9 milyar dolar!195 izlenme
Eskişehir'de büyük keşif! Kaymaz köyündeki madende 20 bin ons altın bulundu.55 izlenme
Türk medyasında hangi medya patronu devletten hangi ihaleyi aldı? Gazete ve TV sahipleri hem dünür hem ortak!90 izlenme
Fatih Altaylı’dan Veyis Ateş hakkında bomba yazı! "Utanç verici suçlamalar..."96 izlenme
Torbadan, vakıflara kıyak üstüne kıyak214 izlenme
Vaka sayıları hakkında bomba iddia!92 izlenme
Kredi Yurtlar Kurumu borcunu ödemeye gidenlere gecikme zammı şoku!42 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 9.138 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.326.256'ya, can kaybı 22.807’ye yükseldi!85 izlenme
Uğur Dündar'dan Muharrem İnce'ye tarihi sözler! “Muhalefete muhalefet etmek sizin gibi CHP'de yetişmiş ve CHP ile özdeş olmuş bir siyasetçiye, sokaktaki insanlar tarafından asla yakıştırılmıyor”
Rusya-Ukrayna savaşı: 210’u çocuk 5 bin kişi öldü, kent yerle bir oldu
9 yaşındaki kızına cinsel istismar sanığı babadan akıllara durgunluk veren savunma: "Mahsulüm tarlada kaldı beraatimi istiyorum"
Beşiktaş Belediyesi'ne haciz! Personel maaşlarının ödendiği bilgisayarları da aldılar