Bıçak'ın savunmasında kullandığı büyük tepki çeken Şener ile ilgili ifadeleri soruşturma konusu yapılacak. Baronun 7 Ekim 2019'da da Bıçak ile ilgili soruşturma açtığı ancak Bıçak'ın müvekkilinin cezaevinden baro yönetimi hakkında "Savunma hakkım kısıtlanıyor" dilekçesi gönderip suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı.
Bıçak'ın Şener'in öldürülmesine ilişkin açılan davanın ilk gününden itibaren yaptığı savunmalar, sosyal medyada cinayetle ilgili paylaştığı ve sonradan cinayetle ilgisini olmadığını savunduğu mesajları büyük tepki çekti.
SAVUNMASI TEPKİ TOPLAMIŞTI
T24’ten Gökçer Tahincioğlu’nun haberine göre; dünkü karar duruşmasında Şenel'in 15 Temmuz'u desteklediğinden müvekkilinin öldürme kastı olmadığına kadar uzanan, Şenel'i ve ailesini rencide eden ifadeler kullanan Bıçak, yine tepki topladı. Ankara Barosu Yönetim Kurulu Bıçak'ın savunma sınırını aştığı değerlendirilen sözlerini bugünkü toplantısında değerlendirdiği bildirildi. Yönetim kurulunun bu sözlerle ilgili olarak savunma sınırının aşılarak meslek kurallarının ihlal edildiği gerekçesiyle soruşturma açılması kararı aldığı bildirildi.
Baronun 7 Ekim 2019'da da Bıçak ile ilgili soruşturma açtığı ancak bu soruşturmayla ilgili olarak Şenel'in katili Hasan İsmail Hikmet'in savcılığa suç duyurusunda bulunduğu da ortaya çıktı. Ağırlaştırılmış müebbet hapse dün mahkûm edilen Hasan İsmail Hikmet savcılığa gönderdiği dilekçede baroyu savunma hakkını kısıtlamaya çalışmakla suçladığı anlaşıldı. Ankara Barosu'nun hem 7 Ekim'de hem bugün açtığı soruşturmaları ayrı ayrı karara bağlayacağı öğrenildi.
https://odatv.com/turkiyeningundemineoturanavukathakkindasorusturma22022025.html
Akşener: 3.5 milyon Suriyeli ne olacak?227 izlenme
3 bin 742 sayfalık iddianamenin temelleri: "Hatırladığım kadarıyla"29 izlenme
CHP’li Tanrıkulu “işkence yok” diyen Adalet Bakanına seslendi! Tutanakları paylaştı30 izlenme
İzinsiz asılan 'Love Erdoğan' afişleri kaldırıldı!119 izlenme
MADO'nun sahiplerine ihale yağdı: 35 kişinin ölümünden sorumlu tutuluyorlar20 izlenme
Makao Pataka’sı bile TL’yi solladı32 izlenme
Bu milleti kurtaracağız!20 izlenme
Bursa'da çöp evde bulunan çocuğun annesinden hastanede ilk ziyaret: 'Sarıldık konuştuk, öptüm, kokladım, on dakika kalabildim içeride'94 izlenme
Çiftçi çıkış yolu arıyor: Maliyetinin yarısına bile alıcı bulamıyor!
Beton Kanal’da rant sırası Şeyha Moza’nın arazisine geldi
Merkez Bankası'nda büyük deprem! 90 deneyimli isim görevden alındı, yerlerine 'çaylak' AKP'liler atandı!
Bütçeden şirketlere katlanan ödemeler! Bir ayda ödenen tutar 1 milyon emeklinin maaşına denk