AKP Selçuk İlçe Başkanlığı tarafından kamusal alanlara yerleştirilen izinsiz reklamlar, Efes Selçuk Belediyesi tarafından kaldırıldı.
Efes Selçuk Belediyesi’nden yapılan açıklamada “Ak Parti Selçuk İlçe Başkanlığı tarafından kanuna aykırı olarak izinsiz bir şekilde kamusal alanlara yerleştirilen reklamlar, kanunun bize emrettiği sorumluluklar uyarınca Belediyemiz ekipleri tarafından kaldırılmıştır. Ülkemiz sınırları içerisinde gerçekleştirilen tüm eylem ve fiiller, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uygun olmak zorundadır. Kamu otoriteleri, yasal düzenin sağlanması ile mükelleftir." denildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:
"Bir siyasi partinin yönetimi tarafından keyfi siyasal ihtiraslar sonucunda gündeme getirilen bu kanunsuz uygulamanın, devletimiz ve milletimizin FETÖ’ye karşı topyekün mücadelesini sulandıracak açıklamalarla perdelenmeye çalışılmasını ise başta 15 Temmuz Hain Darbe Teşebbüsü’ne karşı direnirken şehit olan yurttaşlarımızın anısına ve milletimizin demokrasi mücadelesine saygısızlık olarak değerlendiriyoruz.
Milletimizin ve kanunlarımızın bize verdiği yetki ve sorumluluk çerçevesinde görevimizi sürdürmeye devam edeceğimizi tüm kamuoyuna saygıyla bildirir, gerekli yasal müracaatlar ve izinler alınması için girişimde bulunulması söz konusu olursa konu tekrar kanunlar çerçevesinde değerlendirilebilir.” denildi.
Belediyelerin görev ve yetki alanları içerisine bulunan kamusal alanlarda sunulmak istenen reklam ve tanıtım görselleri, ilgili kanun gereğince belediyelere yapılacak izin başvurusu neticesinde uygun alanlara yerleştirilebiliyor.
İzinsiz olarak yerleştirilen reklam ve tanım görselleri konusunda ilgili mevzuat, belediyeler tarafından izinsiz işlem yapanlara ceza uygulanmasını da öngörüyor."
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/izinsizasilanloveerdoganafislerikaldirildi1820621
Kızılay bu kez de tarla satmaya başladı39 izlenme
İhracatçı kurumlara, kurumlar vergisi oranında 1 puan indirim kanunu60 izlenme
Süleyman Soylu vatandaşlık verilen Afgan sayısını açıklarken, garip sözlerle savundu!71 izlenme
"23 Haziran sendromu yeniden hortladı!": Başkanların atama yetkisi meclislere verildi!76 izlenme
İndirim izdihamı! Kepenkleri kapattırmadılar, birbirlerini ezdiler44 izlenme
Milyarları yutan yavru saray açılıyor35 izlenme
Mansur Yavaş’tan binlerce insanı sevindirecek açıklama!28 izlenme
Eczanede kriz büyüdü: Hayati ilaçlar yok listesinde31 izlenme
Kabine bitti, atama bekleyen öğretmenler isyan etti: "Babam yüzüme baktı, ağlamak istedim…"
Esad'ın lüks araçlarına el konuldu, sarayı yağmalandı!
Memur ve memur emeklileri maaş zammında bu tarihe dikkat
Dış ticaret açığı rekor kırdı: Bakan Şimşek'ten 'olumlu performans' açıklaması!