İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, NTV canlı yayınında soruları yanıtladı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü verilerini paylaşan Soylu, 39 bin 294 Afgan’a Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı verildiğini açıkladı.
SOYLU'DAN SAVUNMA: AVRUPA DA ALIYOR
Soylu, Türkiye’deki sığınmacı krizini ise şu sözlerle savundu:
“Avrupa, Doğa Avrupa’dan genç nüfus transfer ediyor mu? Ediyor. Doğu Avrupa’nın genç nüfusunu emiyor. Niçin emiyor? İhtiyacı var. Suriye’den ve Afganistan’dan da gelenleri seçerek alıp çalıştırıyor mu? Çalıştırıyor. Niçin? Ekonomisini döndürebilmek için, üretiminin sürdürülebilirliğini ve devamlılığını sağlayabilmek için.”
“Avrupa bir de farklı kültür enjekte etmeye çalışıyor. Yani dünyanın içerisindeki farklı kültürleri, kendi kültürleri ile beraber bütünleştirmeye çalışıyor. Peki Türkiye’ye bugün gelen yarın dönecekler sadece külfetleri mi var? Hiçbir nimetleri yok mu? Bize sağladıkları bir katkı yok mu? Ha bunu iş insanları söylemiyorlar, söylemeyecekler. Ama bana “Aman ha! Sakın Afgan çobanlara yakalama kararı çıkarmayın.”

Yeniçağ
AKP'ye bu da nasip oldu: Otobüs biletinde banka taksiti başladı!34 izlenme
İzmir'in en köklü lisesinin öğrencileri "badeci şeyh"in müridine emanet!30 izlenme
Erdoğan’ın canlı yayında yine prompteri bozuldu! 'Geri al, geri al'161 izlenme
İki araştırma şirketinden son İstanbul anketlerii107 izlenme
Araç sahiplerinin kafası karıştı! Motorin indiriminden yararlanmadan zam geldi.23 izlenme
İstanbul'a ihanete devam: Üç gökdelen daha geliyor...82 izlenme
Murat Kurum’un bugünkü gafı da ‘baret’ oldu33 izlenme
Olaylı maçta sahaya ilk giren maskeli taraftar yurt dışından gelmiş32 izlenme
Melih Gökçek'in Ankara'ya zararı bitmiyor!
İnternet üzerinden canlı yayınlanan derste, öğretim üyesinden Cumhuriyet ve andımız için skandal sözler!
Barış'lar için yargılamayı yapacak mahkemeye tahliye talebi!
Mahsun Kırmızıgül'den liste yapan yandaş yazarlara zehir zemberek sözler: "Bu ülkenin terörden daha büyük bir sorunu var o da yolsuzluk"